Ironman Kona - favorite titlu

Articol scris de Ștefan Tudose

Ca în fiecare an, Revelionul triatloniștilor se ține în a doua sâmbătă din octombrie. Iar o să stăm lipiți de monitoarele laptopurilor până târziu în noapte, să vedem cine va câștiga Campionatul Mondial Ironman 2019.

Ironman Kona - favorite titlu

la fel ca și în primul articol, încerc și azi să fac pe Nostradamus. De data asta, fetele:

Daniela Ryf

Judecând după ultimele curse (Alpe D’Huez și IM 70.3 Nisa), Ryf se înscrie fără doar și poate în topul listei favoritelor. Anul trecut, în septembrie, am văzut-o antrenându-se în Port Elizabeth, pedalând la vânturi de 53-55kmh, e un monstru pe bicicletă. La fel ca în ultimii ani, s-a aclimatizat timpuriu, făcând ultimul bloc de antrenamente în Maui, noua destinație pre-Kona a elitelor.

Lucy Charles-Barkley

Dupa ce a înotat ani de zile o medie de 100K pe săptămână, prima probă din Ironman o consideră adjudecată din start. A stabilit record pe segmentul de înot la 67% din cursele de triatlon la care a luat startul. Calitățile pe bicicletă și le-a rafinat în lungile cantonamente în Lanzarote, unde vânturile pot fi semnificativ mai agresive decât în Hawaii, iar la mondialele de 70.3 avut o revenire spectaculoasă la alergare, după o penalizare de cinci minute la bicicletă, mărturie pentru calitățile ei mentale.

Mă aștept să o vedem mai agresivă în încercarea de a cuceri titlul mondial.

Sarah True

De două ori membră a lotului olimpic american, Sarah True e încă o atletă care a făcut cu succes pasul către distanța lungă. Vara asta în Frankfurt, a condus autoritar cursa până cu aproximativ 800 de metri înainte de final când a colapsat fizic. Dacă reușește să-și gestioneze factorul ăsta limitativ, putem să ne așteptăm să o vedem pe podium.

Anne Haug

Dan Lorang este un tip discret, mult mai calm, așezat și modest decât alte personaje din breasla superantrenorilor. Pentru cei care nu știu, el antrenează echipa de ciclism Bora Hansgrohe, dar și pe Jan Frodeno.

Un alt produs al școlii Lorang este Anne Haug, ocupanta poziției a treia pe podiumul de anul trecut de la Kona. Alergătoare prin excelență, Haug rămâne și anul ăsta o amenințare tăcută pentru Ryf și Charles.

Heather Jackson

A doua americancă din mixul de cinci are o armă puternică în bicicletă. Dacă ar avea un înot ceva mai bun, ar fi un adversar egal pentru Ryf. Un podium și câteva clasări în top 5 o plasează în zona statisticilor optimiste pentru podium. Dar mai mult decât atât, întreg sezonul 2019 a fost gândit pentru cursa asta. Să vedem dacă-i iese.

Dark Horse

La fete am două propuneri și o să vedeți de ce:

Jocelyn McCauley


Te-ai aștepta ca o soție bisericoasă și mamă de familie devenită PRO de doar câțiva ani să o bată pe Ryf?

Anul ăsta era cât pe ce să se întâmple acest lucru, la La Ironman Texas. McCauley a avut un timp de bicicletă cu 19 secunde mai bun decât al Danielei și a condus alergarea până după KM 30, când Ryf a depășit-o. La linia de finish, Daniela câștigă cu puțin peste un minut, cea mai mică marjă de victorie din cariera ei pe distanța Ironman. Dacă te mai gândești că Texas e fierbine și umed, totul poate căpăta sens sâmbătă, nu?

Imogen Simmonds

Când ești pe podium la Europenele de Ironman de la Frankfurt și la Mondialele de 70.3 de la Nisa în aceeasi vară, ești luată în calcul și pentru Kona.

Probabil că o să conteze și lungile sesiuni de antrenament în calda și umeda Laguna Phuket, sub bagheta antrenorului Jurgen Zack, membru al generației alfa de uberbikeri germani de la sfârșitul anilor 90.

Te-ar mai putea interesa să citești și:

Comentarii

Articolul precedentCampionatul Național de Maraton 2019
Articolul următorBidon pentru alergare perfect pentru orice concurs (P)