Lance Armstrong, Ironman 70.3 Panama, inainte de start

Când am spus că Lance Armstrong atacă liga Ironman, n-am glumit.

Lance Armstrong s-a clasat pe locul doi în cadrul competiției Ironman 70,3 Panama, care a deschis seria concursurilor Ironman pentru sezonul 2012.

Pe primul loc s-a clasat neo zeelandezul Bevan Docherty, de două ori medialiat olimpic, care a ieșit al doilea din apă, a fost al șaptelea la proba de bicicletă și a trecut linia de sosire cu timpul 3:50:13, la mai puțin de un minut de Lance Armstrong, de șapte ori câștigător al Turului Franței.

Primii care au ieșit din apă au fost Matty Reed (SUA), Docherty și Rasmus  Henning (Danemarca). Reed a plecat primul din zona de tranziție. Când mai avea aproximativ 14 km din proba de bicicletă, Bertrand  Billard a preluat conducerea plutonului, format din aproximativ opt atleti, printre care și Lance Armstrong, care a debutat în cadrul unei competiții Ironman 70.3.
Billard a rămas la conducerea plutonului pentru multă vreme, dar până la urmă a fost întrecut, pe ultimii kilometri, de către Chris Lieto (SUA) și Armstrong.

La doar câteva minute în spate erau Oscar Galindez (Argentina) și Docherty. Lieto a fost primul pe distanța primilor kilometri din proba de alergare, dar a fost întrecut, înainte de prima întoarcere a celor două ture, de către Lance Armstrong (Billard a abonadonat concursul în faza de început a probei de alergare).

Lance Armstrong a ținut piept și a fost la conducerea cursei de alergare în fața unor sportivi de top, precum Galindez și Docherty, până când mai erau cam 19 kilometri de alergat. Până la urmă, Docherty l-a depășit și a câștigat al doilea său titlu de Ironman 70.3, după ce pe primul l-a câștigat cu 12 ani în urmă.

Top cinci triatloniști la Ironman Panama:

  1. Bevan Docherty       NZL      3:50:13
  2. Lance Armstrong     USA     3:50:55
  3. Richie Cunningham            AUS     3:52:59
  4. Rasmus Henning      DEN     3:53:38
  5. Romain Guillaume FRA     3:54:44

Via ironman.com

Interviu cu Lance Armstrong după cursă

“Am fost foarte surprins, cel puțin”, a spus Lance Armstrong după terminarea Ironman 70.3 Panama. “A fost o experiență total nouă pentru mine. Nu știam la ce să mă aștept. Nu știam, strategic vorbind, cum se desfășoară aceste curse, așa că am încercat să-mi găsesc propria cale la proba de bicicletă”.

“A fost diferit față de cum credeam că o să fie. Dacă ar fi să aleg un cuvânt care să însumeze totul, ar fi “tactic”. Totul este foarte “chirurgical”.

Când a fost întrebat dacă nu a fost luat prin surprindere de faptul că a condus cursa, în timpul probei de alergare, Armstrong a spus:

“Am alergat mult. Nu este niciun secret că este singura cale prin care poți fi competitiv. Așa câștigi cursele. La un punct al vieții mele eram un alergător decent, așa că trebuie să redescopăr acea stare. Trebuie să mă țin de ea, să repet mult, să mai slăbesc, să lucrez la ritm, să fiu constant și să nu mă accidentez”.

“Am un ritm al meu ]n care alerg și nu pot să țin pieptul cu un tip care alearg ultimii 10 km în mai puțin de 30 de minute, la sfârșitul unui triatlon (Docherty) – în niciun caz fundul meu bătrân nu poate susține un asemenea efort. Am făcut tot ce am putut. Am alergat în ritmul meu – am avut și niște crampe musculare, spre sfârșitul cursei. Am fost realist. Știam cât pot”.

Următoarea cursă la care va participa Lance Armstrong este Memorial Hermann Ironman 70.3, în

LIVESTRONG, fundația înființată de Lance Armstrong, a încheiat anul acesta un parteneriat cu Ironman, cu scopul de a strânge un milion de dolari, bani care vor fi folosiți în scopuri caritabile.

Lance Armstrong are 40 de ani.

Sursa interviu

Fotografii

[nggallery id=162]

Sursa foto

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

2 thoughts on “Lance Armstrong, locul 2 la Ironman Panama”
  1. Merita amintit ca Lance n-a fost singurul debutant pe distanta 70.3 in Top-3… castigatorul Bevan D. vine din triatlon-ITU si a fost prima lui cursa mai lunga decat formatul olimpic!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.