Bogdan Ene

Extras dintr-o știre scrisă pe Observatorulph.ro:

În jurul orei 11.00, Poliția Urlați a fost sesizată cu privire la faptul că pe traseul cursei, pe un deal din comuna Ceptura, un concurent se află în stare de inconștiență.

Concurentul a fost identificat în persoana lui E. BOGDAN, de 49 ani, din municipiul București. Acesta a fost recuperat de pe traseu de organizatori și transportat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

Din primele cercetări efectuate a rezultat că bărbatului i s-a făcut rău şi a căzut de pe bicicletă.

Cercetările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor producerii incidentului.

E. BOGDAN este Bogdan Ene, tată al unei domnișoare în vârstă de 19 ani. Lucra la Spitalul Clinic Fundeni ca fiziokinetoterapeut. I s-a făcut rău de la căldură, a căzut de pe bicicletă și a rămas inconștient mai multă vreme, din cauza faptului că nimeni nu a oprit să vadă ce-i cu el.

Până la urmă, a oprit cineva (întotdeauna se întâmplă când e prea târziu) și a reușit să anunțe organizatorii, care au chemat salvarea.

Omul a murit, după două zile (sau trei?) la spital. Ce mi se pare de neînțeles:

  • Poliția nu a deschis nicio anchetă, pentru a stabili cauzele morții lui Bogdan Ene și pentru a afla dacă moartea acestuia putea fi evitată;
  • Organizatorii concursului Maratonul Vinului nu au suflat un cuvânt despre acest accident. Printre întrebările pe care le-am trimis organizatorilor, după concurs, era una care suna așa: “Am auzit că a venit ambulanța pe acolo. Ce s-a intamplat, s-a accidentat cineva?”. N-am primit niciun răspuns la această întrebare și, atunci, pe loc, nu mi s-a părut nimic suspicios.
Solicit public organizatorilor să enunțe o poziție oficială cu privire la soarta acestui om și să lămurească situația. Ce s-a întâmplat, de fapt, acolo?
Trebuie să știm care este adevărul pentru că avem dreptul la acest lucru și pentru că oamenii au dreptul să cunoască condițiile în care concurează.

Bogdan Ene

 

Comentarii