Maratonul Olteniei - traseu urcare

Pe la începutul lunii iunie am fost invitat să particip la tura de recunoaştere a concursului Maratonul Olteniei 2017. Biciclistul.ro este partener media de bază pentru acest concurs, îmi place traseul provocator, aşa că am acceptat invitaţia fără să stau pe gânduri. Şi bine am făcut, pentru că a fost o tură reuşită, în care am avut ocazia să admir peisaje fabuloase din Râmnicu Vâlcea, lux pe care nu mi-l permit în timpul concursului, când nu am timp nici să respir. În plus, grupul din care am făcut parte a fost tare simpatic, am tras la pedale, dar în acelaşi timp ne-am simţit bine şi am făcut haz de necaz când panta devenea pieptişă.

Avându-i ghizi pe organizatori, am pedalat pe traseul scurt al concursului, de 33 km, cu diferenţă de nivel de peste 900 de metri. Alături de noi s-au aflat şi Martin Zmelik, Country Manager Grupul CEZ în România, sponsor principal al competiţiei, Carmen Brumă, aflată într-o formă sportivă de invidiat, şi Roxana Lupu, de la adrenallina.ro.

În parcul Zăvoi, locul de unde se va da şi startul Maratonului Olteniei.

Maratonul Olteniei - tura recunoastere - in parcul Zavoi

Maratonul Olteniei - tura recunoastere - prin padure
O mare parte din traseul scurt de MTB este prin pădure, pe la umbră!
Maratonul Olteniei - peisaj urcare
Maratonul Olteniei are urcări prin pădure, dar şi în zone deschise, printre dealuri.

Maratonul Olteniei - traseu MTB urcare

O pauză binemeritată
Maratonoul Olteniei 2017 - dupa recunoasterea traseului
La sfârşitul turei de recunoaştere de la Maratonul Olteniei, obosit, dar mulţumit de efortul făcut.

Inima mea este vedetă

La începutul turei am avut parte de o surpriză: eu şi cei trei menţionaţi mai sus am primit câte o brăţară de monitorizare a ritmului cardiac, pe care am purtat-o tot timpul antrenamentului. Ritmurile bătăilor inimilor noatre au fost ulterior descărcate şi analizate, iar datele au fost folosite pentru a crea soundtrack-ul oficial al Maratonului Olteniei. De asta s-au ocupat artiştii Raul Kusak si Electric Brother.

“Am extras din brăţări toate informaţiile referitoare la ritmul şi pulsul inimii, în raport cu cele patru zone diferite de efort de pe traseu. Sunetele înregistrate au fost analizate în detaliu şi, ulterior, traduse în beat-ul liniei melodice

Pe toată durata soundtrack-uui se poate auzi un beep, care punctează media generală de efort depus pe traseu şi care devine mai accelerat sau, dimpotrivă, mai lent în funcţie de dificultatea suprafeţei de deplasare. Inclusiv sunetele au fost ales pentru a reflecta, într-un mod cât mai relevant, efortul fizic pe care l-au depus inimile vedete ale melodiei Maratonul Olteniei”,  a declarat Raul Kusak, creatorul compoziţiei muzicale.

La realizarea melodiei a contribuit şi Electric Brother, care a asigurat producția muzicală.

Vii şi tu? Şi inima ta poate fi vedetă!

Şi inima ta poate fi vedetă, pentru că Maratonul Olteniei este, în primul rând, un concurs umanitar. Contravaloarea taxelor şi cea a donaţiilor individuale, alături de o contribuiţie substanţială a CEZ România, vor fi donate integral pentru dotarea cu echipamente medicale performante pentru Centrul de Transfuzii Sanguine Vâlcea. Donaţiile pot fi făcute online chiar pe site-ul concursului – link aici.

Şi o scurtă paranteză: ştiaţi că în România o persoană are nevoie de sânge la fiecare trei secunde? Sau că o donare de sânge poate salva trei vieţi? La faţa locului nu se va putea dona sânge, nu e indicat nici înainte de efort, nici după, dar vă încurajăm cu toată convingerea să mergeţi la centrul cel mai apropiat şi donaţi sânge, în fiecare zi există oameni disperaţi care au nevoie de ajutor, iar contribuţia voastră poate salva vieţi!

Alergatorii si biciclistii doritori se pot inscrie la cursele de Trail Running si MTB Cross-country ale Maratonului Olteniei, desfasurate pe 26-27 august, la Ramnicu Valcea, pe www.maratonulolteniei.ro.

Comentarii