Maratonul Olteniei 2015 - de ce particip din nou

Maratonul Olteniei powered by CEZ Romania a devenit principala mea preocupare competiţională pentru începutul celei de-a doua părţi a sezonului – are loc în perioada 29-30 august.

M-am înscris la aceleaşi probe – 33 km la MTB şi 10 km la alergare – pentru că vreau să văd ce evoluţie voi înregistra faţă de anul trecut. Eu sper că va fi o evoluţie :), pentru că sunt mult mai antrenat acum, cel puţin la alergare, unde am cumulat peste 1.700 km de la începutul anului.

Anul trecut m-am clasat pe locul 23 în clasamentul general, la proba de bicicletă, la o diferenţă uriaşă faţă de câştigătorul probei, de peste 55 de minute. Prin urmare, unul dintre obiectivele majore pentru acest an va fi o reducere substanţială a ecartului faţă de primul loc. Ştiu că nu sunt om de podium la MTB, sunt realist, dar mi-ar plăcea ca diferenţa sa fie de maximum 30 de minute. Aş fi mulţumit cu un asemenea rezultat.

La alergare lucrurile stau diferit. Acolo am reuşit să mă clasez pe locul trei la categoria mea de vârstă, după 1:06:30. Timpul a fost al zecelea în clasamentul general. Am de apărat un podium, nu ştiu dacă va fi la fel de uşor ca anul trecut, pentru că probabil se vor înscrie mai mulţi alergători, iar concurenţa va fi mai puternică, dar îmi doresc să repet performanţa din 2014.

Din păcate, există din păcate şi un din păcate :), în Bucureşti nu prea ai unde să te antrenezi pentru concursuri de trail running. Ar fi parcul Tineretului, care are nişte dealuri mai mari, dar nu suficientde mari încât să ai o alergare susţinută, iar atunci singurul lucru care îţi rămâne de făcut este să bagi nişte sprinturi pe ele. Să sperăm ca va fi de ajuns.

photo credit: _ATB2387 via photopin (license)

Comentarii