Maratonul Olteniei este mai mult decât o competiţie sportivă, este o experienţă care trebuie trăită, testată, văzută. Organizatorii au pregătit zone speciale în Parcul Zăvoi atât pentru concurenţi, cât şi pentru susţinătorii lor. Acolo se vor desfăşura activităţi pentru toată lumea – concurenţi, susţinători, copii, astfel încât mai mult ca sigur că Parcul Zăvoi va deveni în ultimul weekend al lunii august principalul punct de atracţie şi de distracţie al Olteniei.

Iată ce au pregătit organizatorii Maratonului Olteniei în tabăra de bază a competiţiei:

Zona de hidratare şi alimentare

Această zonă este susţinută de către Adrem, partener platinum al competiţiei, şi este amplasată exact în zona controlată de start/finish, unde toţi concurenţii se vor putea alimenta şi se vor putea răcori după terminarea curselor.

Zona de recuperare după efort

I se mai spune şi zona de răsfăţ :). Este susţinută tot de către un partener platinum – RC Europe şi este dedicată participanţilor care vor să se relaxeze după cursă. Te întorci de pe traseu şi îţi poţi odihni picioarele păşind pe o alee terapeutică sau poţi intra în locul special pentru “descălzire” şi streching. Această zonă este deschisă zilnic, între 10:00 şi 17:00 şi, foarte important, aici se vor afla antrenori specializaţi, care te vor ajuta să faci câteva exerciţii importante pentru recuperarea energiei.

Zona de Sport & health counter

Susţinută de partenerul gold Ciga Energy, aceasta este o zonă tehnică şi utilă. Aici vei primi un “contor” pe hârtie, cu detalii despre starea ta sportivă şi de sănătate (greutate, înălţime, masă musculară). În plus, dacă ai participat la una dintre competiţii, vei putea afla informaţii despre locul ocupat, timpul parcurs, viteza medie etc.

Zona PhotoBooth

Aceasta a fost una dintre cele mai apreciate zone în 2016, motiv pentru care este organizată şi anul acesta. Susţinută de firma de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii, aici te vei putea imortaliza alături de prieteni şi însoţitori. Toţi doritorii vor putea primi o amintire personalizată de la cabina foto, oferită în mod gratuit.

Zona de Refresh

Sloop la Maratonul Olteniei

Partener gold la Maratonul Olteniei, Sloop te aşteaptă în această zonă de revitalizare cu fructe proaspete şi reci, dar şi cu sucuri naturale şi pline de vitamine, mană cerească pentru organismul solicitat în timpul cursei.

Zona de Masaj

Ce poate fi mai plăcut după efort decât un masaj de recuperare? AEM, partener gold, te invită să te bucuri de o sesiune de masaj realizată de către terapeuţi profesionişti. Anul trecut am profitat de masaj, iar senzaţia de după a fost extraordinară, m-am simţit uşor ca un fulg.

Zona de „Fun”

Toţi cei care ajung în parcul Zăvoi sunt invitaţi alături de prieteni şi familie în zona de distracţie, unde trebuie să rezolve provocările primite de la animatori, în timpul pus la dispoziţie. Zona este susţinută Ernst & Young, partener silver.

Zona Copiilor

Copiii au o cursă de alergare, special organizată pentru ei în parcul Zăvoi, dar au parte şi de alte surprize, într-o zonă care le este adresată, susţinută de Comranado (partener silver). Aici vor putea să participe la ateliere Lego, unde vor realiza alături de instructori o turbină de vânt. Atelierele durează între 45 şi 60 de minute, pentru opt copii/sesiune.

Copiii pot participa şi la o cursă de orientare în Parcul Zăvoi! Instructorii de la stand le vor arăta cum să parcurgă un traseu cu posturi de control, cu ajutorul unei hărţi şi a unei busole.

Zona Rezultatelor live

La scurt timp după ce vei termina cursa, vei putea să afli cum te-ai descurcat, urmărind rezultatele live. Vei afla ce timp ai obţinut, ce loc ai în clasament, iar datele vor fi disponibile atât online, pe site-ul oficial, cât şi faţa locului, în această zonă, susţinută de Ness, partener silver.

Zona sporturilor de familie

Maratonul Olteniei este un eveniment dedicat întregii familii, aşa că vei putea să participi alături de cei dragi la jocurile sportive din zona “Family sports area”, susţinută de Fine Consulting (partener silver). Cu mari şi mici, veţi putea încerca diverse jocuri şi sporturi: baschet, fotbal, coardă elastica.

Zona pasta party

Confirm, la Maratonul Olteniei ai parte de cele mai gustoase paste, pe care le poţi savura după ce ai încheiat concursul. Tot ceea ce trebuie să faci este să te duci la zona susţinută de Inform Lykos (partener silver) cu bonul primit în kitul de participare.

Zona de experienţe VR

Asta e tare! Poţi să alergi la o cursă în New York sau să sari cu paraşuta, la standul de realitate virtuală susţinut de partenerul silver Ericsson. Aici vei putea experimenta cu ajutorul ochelarilor 3D experienţe sportive inedite, de la alergare şi skydiving, până la scuba diving.

Zona Toyota

Toyota vine la Maratonul Olteniei cu cel mai recent model, care va fi şi maşina oficială a competiţiei.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.