Maratonul Vinului este un concurs de mountain bike nou ce se anunţă a fi  unul spectaculos, dacă te uiţi la fotografiile de la faţa locului.

Concursul, ale cărei coordonate GPS nu sunt încă disponibile, va avea loc în zona  oraşului Urlaţi, în data de 4 iunie 2011, la  o lună după Prima Evadare şi cu o săptămână înainte  de Maratonul Medieval Mediaş.

Vor fi două trasee:

  • 30 km, cu diferenţă de nivel de 700 m
  • 65 km, cu diferenţă de nivel de 1.650 m.
  • traseu pentru părinţi şi copii (se actualizează)

Organizatorii au  declarat pentru Biciclistul.ro că se aşteaptă la un număr de aproximativ 300 de participanţi.

Ca majoritatea curselor MTB, concursul nostru se adresează entuziaştilor  de mountain  biking, amatorilor şi profesioniştilor şi vrea, de asemenea, să atragă şi familiile şi copiii, pentru  a promova ciclismul în zona Urlaţi şi în general, a declarat pentru Biciclistul.ro Sam Onn, unul dintre organizatori.

Eu acord acestui concurs numai premize pozitive, pentru că este făcut de nişte străini, care trăiesc de ceva timp în România şi care, ca mai toţi străinii, ştiu să aprecieze cu adevărat ţara noastră.

Maratonul Vinului este organizat de către Marco Kind (Olanda) (vezi interviul pentru Biciclistul), Jan Glas (Belgia), Richard Reese (Olanda) şi Sam Onn (Marea Britanie).

“Jan, Richard şi eu suntem în România de aproximativ 12 ani şi am fost de foarte multe  ori pe munte  cu bicicleta de-a lungul anilor. Ne-am simţit foarte bine la maratoanele de mountain bike la care am fost (primul meu maraton  a fost în Reşiţa, 2006) şi de-abia aşteptăm să organizăm propria noastră cursă în Urlaţi, în  iunie.

Am folosit zona Urlaţi pentru antrenamente intensive şi este probabil cea mai apropiată zonă de Bucureşti care are şi dealuri serioase; vederea este spectaculoasă”, spune Sam.

Nu s-a stabilit încă taxa de participare, spune Sam, dar se va încadra în suma care se cere, în general, la un concurs de mountain bike.

Maratonul Vinului este sponsorizat de către Vodafone, P&G Urlaţi şi Cramele Halewood.

Fotografii traseu Maratonul Vinului

[nggallery id=109]

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.