Mio MiVue 510 - camera video sport

Am primit de curând în teste o cameră video Mio despre care producătorul spune că este pentru motociclete, scutere și biciclete. Se numește MiVue 510 și din câte mi-am dat seama nu este o cameră video sport, ci una de tip martor ocular. eMAG o vinde ca pe o cameră video moto, iar prin afară am văzurt că este vândută de magazine online de genul recordmyjourney sau accidentcameras.

Nu este o cameră video pe care s-o iei cu tine la o tură de mountain bike, pentru că nu are stabilizator de imagine, dar poate fi montată pe cursieră, iar rezultatelele sunt decente.

Ce găsești în cutie

În afară de camera video, Mio nu oferă prea multe accesorii. În cutie mai găsești un cablu USB, pentru încărcare și descărcarea datelor și un sistem cu bandă autoadezivă pentru montarea camerei video, care se potrivește cel mai bine pentru o cască de motociclist sau pentru parbrizul mașinii. Eu am reușit s-o montez pe cadrul cursierei, dar am fost norocos pentru că am o bicicletă de contratimp, cu cadrul lat.

Cum arată MiVue 510

Specificații tehnice

MiVue 510 este rezistentă la apă, are carcasă din aliaj de aluminiu, lentilă din sticlă și baterie Li-Ion. Camera înregistrează la o rezoluție de 1080p (Full HD), 30 de cadre pe secundă și are un unghi de vizualizare de 130 de grade. Are o greutate de 77 de grame, iar bateria ține 180 de minute, potrivit specificațiilor (n-am folosit camera până la epuizarea bateriei).

Este surprinzător de mică pentru o cameră video și, într-adevăr, foarte ușoară, aproape că nici n-o simți în mână. Îmi place că este din metal, îți oferă siguranța că-i rezistentă. Îmi place și căpăcelul care protejează sloturile de memorie și încărcare, etanșează camera și se desface foarte ușor, prin deșurubare.

Cum am montat camera pe bicicletă

Mi-ar fi plăcut să am la dispoziție un sistem special conceput pentru ghidon, dar până la urmă m-am descurcat cu accesoriile default. Camera trebuie poziționată cu butonul de înregistrare în sus, nu cum am pus-o eu inițial. Așa înregistra imaginile pe verticală.

Cum înregistrează MiVue 510

Camera folosește pentru înregistrare un mediu de stocare de tip card MicroSD și suportă unități de maximum 32 GB. MiVue 510 înregistrează secvențial, adică împarte înregistrarea în mai multe videoclipuri, de aproximativ un minut pentru fiecare. Înregistrarea nu se oprește între clipuri și nici în momentul în care cardul se umple. În acest caz, înregistrarea continuă, iar clipurile mai vechi sunt suprascrise cu cele mai noi.

MiVue 510 înregistrează decent, culorile sunt ok și îmi place că are unghi larg de captare. Totuși, asfaltul trebuie să fie impecabil, altfel cea mai mică zdruncinătură se simte imediat și în cameră. Cred că e mult mai nimerită montarea ei pe o cască moto sau în mașină, unde stabilitatea este mult mai mare.

Data și ora filmării apar pe clip, un aspect enervant pentru mine, dar probabil util pentru șoferi. Nu mi-am bătut capul, dar această informație poate fi setată astfel încât să apară în concordoanță cu ziua și ora în care filmezi. Există un fișier .txt care se generează pe cardul de memorie, fișier pe care-l poți modifica astfel încât să-ți apară data corectă, însă trebuie să faci asta de fiecare dată înainte de a porni la drum.

În concluzie

Nu mi-aș cumpăra această cameră pentru bicicletă, n-am nicio îndoială, dar pentru mașină ar fi chiar ok, filmează bine și are un preț decent (600 de lei). Dacă ești în posesia unei astfel de camere, o poți lua din când în când și pe cursieră sau poți filma cu ea din punct fix.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.