Runfest Cernica

Așa cum a făcut-o și cu Riders Club, când a lansat o platformă online dedicată comunității bicicliștilor din România, MPG a lansat RUNFEST, un portal conceput pentru amatorii de curse de alergare, care include deja cinci evenimente organizate pe trasee în natură sau în parcuri urbane. 

Primul concurs

Primul concurs din calendarul RUNFEST este RACE to NATURE Trail & Family Run, în data de 17 aprilie, la Cernica. Este un cros aflat la a doua ediție, în pădurea Cernica-Pantelimon, adresat tuturor alergătorilor, indiferent de pregătirea fizică. Am participat anul trecut, la prima ediție, și mi-a plăcut. I-a plăcut și lui Marius Ionescu, maratonistul român calificat la Jocurile Olimpice de la Rio, care a și câștigat, de altfel.

Concurenții au la dispoziție mai multe variante de cros, diferențiate pe niveluri de abilitate și pe categorii de vârstă, pe trasee de: 6 km – deschis tuturor amatorilor de mișcare, ce au împlinit 16 ani; 10,5 km – o tură pe care orice persoană antrenată o poate parcurge, condimentată cu suficiente provocări și satisfacții; 21 km – o probă de semimaraton ce provoacă alergătorii cu experiență să-și testeze forțele pe potecile pădurii. Juniorii, cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, vor putea concura pe un traseu cu lungimea de 4 kilometri. Înscrierile sunt deschise și se fac exclusiv online pe www.runfest.ro, până pe 13 aprilie, iar pentru detalii click aici.

Copiii, cu vârste între 6 și 11 ani, se vor putea bucura de curse speciale de alergare pe un traseu de 2 kilometri, aflat în apropierea punctului de Start, accesibil și distractiv. Pentru aceștia înscrierile se vor deschide online după data de 7 martie.

MPG coordonează aproximativ 750 de evenimente sportive, în 70 de orașe, acoperind întreg parcursul anului. MPG implementează 4 sisteme naționale de sport care formează comunități de peste 80.000 de practicanți amatori:  tenis – www.tenispartener.ro, www.tenis10.ro, ciclism – www.ridersclub.ro, alergare – www.runfest.ro și un sistem de competiții pe 10 discipline sportive, în București, accesat de peste 200 de companii – Romanian Corporate Sports – www.corporatesports.ro.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.