Predeal Forest Run 2021

Predeal Forest Run a dat drumul la înscrieri pentru cea de-a doua ediție a concursului de alergare montană care ia startul din orașul aflat la cea mai mare altitudine din România, Predeal. Competiția va avea loc pe 28 august, iar înscrierile se pot face pe site-ul  https://predealforestrun.ro.

Predeal Forest Run oferă iubitorilor de alergare montană trei trasee, pentru alergatori începători sau pentru alergători experimentați. Toate cele trei trasee pornesc de la baza pârtiei Clăbucet, de la cabana Fulg de Nea. 

Proba K13  (cros) are 13,1 km, o diferență de nivel de 650 m și se adresează celor care doresc o alergare mai scurtă și intensă sau celor care abia acum fac primii pași în alergarea montană. Traseul K13 ajunge aproape de Susai și apoi urcă spre Clăbucet și Cabana Gârbova.

Traseul K24 (semimaraton) are o distanță de 24 km și 1.290 metri diferență de nivel, pe poteci umbrite străjuite de peisaje care te încarcă cu energia necesară pentru a merge mai departe. Obiectivele traseului de semimaraton sunt Poiana și Șaua Stânei Pietricica, Susai, Clăbucet și Cabana Gârbova.

Traseul K42 (maraton) însumează 42,2 km, cu o diferență de nivel de 2.650 m. Proba regină a competiției, K42 este pentru alergătorii montani cu experiență, fiind o adevarată provocare chiar și pentru aceștia. Acest traseu combină poteca din pădure cu golul alpin ce se regăsește în zona Vârfului Piatra Mare (1.844m) și Cabana Piatra Mare. K42 se întinde până la ieșirea superioară a Canionului 7 scări, în partea nordică, și până la Clăbucetul Azugii, în partea sudică. Aici, într-o zi senină, poți avea parte de o panoramă spectaculoasă, pe mai multe niveluri, ce pornește de la piciorul telecabinei din Bușteni și până pe Vf. Piatra Mare, cu tot ce este între ele: Crucea Caraiman, Costila, Gârbova, Piatra Craiului, Clăbucet Plecare, Postăvaru, Susai.

Toți alergătorii care se înscriu la cea de-a doua editie Predeal Forest Run vor primi în kitul de participare un tricou tehnic de alergare, medalie de finisher turnată, număr de concurs cu cip de cronometrare, o porție de paste, fotografii de pe traseu și multe alte beneficii. Valoarea premiilor pentru podiumuri se ridică la 12.000 lei și constau în vouchere valorice oferite de sponsorul principal al competiției, Kaufland România.

Pentru cei care vin împreună cu familia și doresc să viziteze împrejurimile după ziua alergării, le amintim ca în zonă se află câteva obiective turistice interesante: zona turistică Trei Brazi, Fun Park-ul, Promenada Poliștoaca, Primul stâlp de electrificare a căilor ferate din România, Turul Cabanelor (Clăbucet, Gârbova, Susai, Cioplea, Trei Brazi, Poiana Secuilor, Diham), Trenulețul turistic, Telescaunul Predeal, Cascada Tamina, Canionul 7 scări, Peștera de Gheață și Mănăstirea Predeal. 

Predeal Forest Run este o competiție powered by Kaufland, sponsorizată de Zuzu Fit și organizată în parteneriat cu Primăria Orașului Predeal prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE