Vegetarian - fara carne 10 zile

Azi se fac 10 zile de când nu am mai mâncat carne. Nu știu unde vreau să ajung, nu știu dacă vreau să devin vegetarian, dar vă spun că organismul meu a simțit din plin aceste 10 zile fără carne.

Vegetarian - fara carne 10 zile

Ce m-a apucat? Păi, am văzut Game Changers, mai apoi What The Health, după care Forks Over Knives. Toate sunt filme documentare care promovează regimul vegetarian, iar cel din urmă, bazat pe multe argumente științifice, statistici și concluzii pe care le-am găsit indubitabile, m-a convins că în contextul actual al vieții mele ar cam trebui să mă feresc de carne.

Ce schimbări am observat că s-au petrecut în organismul meu

În primele două, trei zile, m-am simțit teribil de înfometat și am mâncat foarte multă pâine, însă ulterior a apărut și senzația de sațietate fără să mă mai îndop cu pâine.

Cu toate că nu au trecut decât 10 zile fără carne, mă simt mai energic, dar și mai odihnit, iar după masa de prânz nu mă mai cuprinde toropeala. Întotdeauna mă lua somnul după ce mâncam la pranz.

Energia mă bucură, dar altceva mă face fericit. Au dispărut cu desăvârșire desele dureri abdonminale pe care le aveam. În urmă cu câteva luni, am fost diagnosticat cu boala colonului iritabil. Doctorul mi-a spus că nu trebuie să mă îngrijorez, ci trebuie să mănânc echilibrat.

Cu ocazia acestui diagnostic, am aflat că sindromul intestinului iritabil afectează între 10 si 15% din populația globului, potrivit Fundației Internaționale ce se ocupă cu studierea tulburărilor gastrointestinale funcționale (IFFGD).

Cei afectați de sindromul colonului iritabil au parte de contracții neregulate ale mușchilor intestinali, iar reziduurile alimentare din colon se mișcă anevoios. Prin urmare, la nivelul colonului se acumulează materii care perturbă procesul normal de digestie.

Pe scurt, eram mai tot timpul balonat și aveam dureri abdominale, de multe ori în timpul activităților sportive. Mă lua durerea de burtă în timpul alergărilor când îmi era lumea mai dragă.

Încă un efect vizibil, am slăbit vreo două kilograme și sper s-o țin tot așa, pentru că nu m-ar deranja deloc să mai scap din balastul care mă trage în jos la alergare.

Încep călătoria de aici

Am o presimțire că voi avea parte de o călătorie plăcută, pe care o încep de aici:

Te-ar mai putea interesa să citești și:

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

This will close in 0 seconds