Pluta inot in ape deschise - oferta Decathlon Romania

Caut de mult timp o ofertă bună la un plutitor pentru înot în ape deschise. În engleză se numesc “safety buoy” şi sunt nişte plute gonflabile, în culori ţipătoare, care se prind de mijlocul înotătorului şi au rolul de a-l face vizibil atunci când înoată în ape deschise. De asemenea, pot fi folosite şi ca spaţiu de depozitare. Îţi pui în ele pantofii de alergare, cheile, telefonul, sunt în siguranţă acolo, nu se udă, nu ţi le fură nimeni de pe mal.

O astfel de plută, te face vizibil pentru bărci sau pentru idioţii care circulă cu 400km/h cu bla bla, că aşa e pe litoralul românesc, dar îţi oferă şi un punct de sprijin dacă oboseşti şi vrei să te odihneşti sau te prind cârceii şi ai nevoie de o mică pauză. Ah, şi dacă nu ai un ceas special pentru înot, care să reziste la apă, dar e dotat cu GPS, îl bagi în această plută, dai drumul la înregistrare şi vei avea un traseu real al sesiunii tale de antrenament.

Cea mai bună ofertă mi se pare cea de la Decathlon. Costă 80 de lei şi are şi un fluier ataşat colacului, ca să-ţi faci simţită prezenţa. Are buzunar interior, dar şi exterior.

Dacă 80 de lei vi se pare mult, există o variantă şi mai ieftină, de 40 de lei.

Pe Wiggle, magazin online din UK specializat în produse pentru triatlonişti, un produs similar costă 40 de euro, cu tot cu reducere.

M-am uitat după alte oferte în România, am descoperit că există ceva şi la Trisport, dar preţul este mult peste Decathlon, 179 de lei sau 195 e lei.

Comentarii