De ce pleacă oamenii în călătorii cu bicicleta? De ce unii aleg să viziteze țări îndepărtate sau să-și facă concediile pe bicicletă?

Fiecare om poate avea lista sa proprie de motive, dar, de fapt, dacă punem pe hârtie părerile, vom vedea că în fiecare om există acea scânteie care te face să caţi şi să descoperi… lucruri noi sau, să te descoperi pe tine.

O persoană pe care o respect foarte mult a concluzionat printr-o singură frază toată lista aceea lungă de care vorbeam mai sus – “În fiecare ditnre noi, există câte un Anton Duma“.
Dar cine este dom’le acest Anton Duma? Pentru cei grăbiți, poate cea mai bună prezentare este cea pe care și-a făcut-o chiar Toni (cum îi spun apropiații) pe site-ul ciclism.ro. De asemenea, puteți citi din experiențele lui postate pe blogul său personal și puteți vedea o parte din pozele sale.

Nu îi place să fie lăudat, nu îi place să fie comparat cu alții și nu în ultimul rând… nu se consideră decât un călător într-o permanetă căutare de frumos.

Americanii l-ar numi globetrotter, unii îi spun cicloturist, alții biciclist “de cursă lungă” însă toți cei care intră în contact cu el, care-i ascultă povestea… fie că o recunosc sau nu, visează apoi multă vreme la locuri frumoase, liniștite și îndepărtate.

După ce la începutul lunii august a revenit dintr-o expediție de un an prin Europa (numită “Descoperă-te în necunoscut”), la sfârșitul aceleiași luni, a plecat într-un tur al României (“România văzută de pe bicicletă”).
În cadrul acestui tur, va ajunge mâine în București. Undeva pe la ora 12, mâine va fi la Mihăilești, acolo îl voi aștepta, împreună cu oricare biciclist care va dori să pedaleze alături de noi.

Duminică, la ora 12, cei care vor să-l cunoască și să-i asculte povestea (și, după expedițiile prin Europa, are ce povesti) îl pot întâlni în Parcul Izvor, la mesele de ping-pong.

Voi reveni cu detalii în zilele următoare.

Toate pozele îi aparțin lui Anton Duma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This will close in 0 seconds