Stirile zilei - Biciclistul.ro

Turul Franței

– Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) a reușit o victorie superbă în etapa a 9-a din Turul Franței. A făcut parte din evadare încă de la prima urcare a zilei și a atacat când mai erau 12 km. A deschis repede o diferență de un minut și a terminat la 38 de secunde de urmăritorii săi, Rui Costa (Lampre-Merida) și Rafal Majka (Tinkoff). Sursa: Cyclingnews.

Alberto Contador a abandonat Turul Franței. A suferit căzături în primele două etape, iar ieri a intrat în concurs după ce toată noaptea avusese febră. Turul va fi mai sărac fără el. Sursa: Cyclingnews.

Chris Froome a făcut față tuturor atacurilor în etapa a 9-a, fără să pară că este pus în dificultate în niciun moment. Sursa: Cyclingnews.

Mark Cavendish s-a copt ieri, în Pirinei, dar a rezistat până la sfârșit și și-a păstrat și tricoul verde. Sursa. Cyclingnews.

Echipa Tinkoff are planuri noi, după abandonul lui Contador. Vor tricoul pentru cel mai bun cățărător și tricoul verde, care o să fie câștigat cel mai probabil de Peter Sagan. Candidatul pentru cel de cățărător este Rafal Majka. Sursa: Cyclingnews.

Analiză, cu cifre: o istorie a abandonurilor în Turul Franței. Sursa: Cyclingtips.com

Atletism

Marius Ionescu s-a clasat pe locul 25 la Campionatul European, proba de semimaraton. Timpul românului a fost 01:05:21, cu aproximativ două minute mai mult decât cel mai bun timp al lui la proba de semimaraton. Sursa: Jurnalul Olteniei.

Usain Bolt s-a accidentat și s-ar putea să rateze Jocurile Olimpice. Ar fi o mare pierdere pentru atletismul mondial. Jamaicanul deține recordul mondial la 100 metri (09:58) și 200 de metri (19:19). Sursa: New York Times.

Triatlon

Ciprian Bălănescu a câștigat concursul de triatlon de la Sfânta Ana. Nu există detalii 🙂

– Dmitry Polyanskiy a câștigat etapa de cupă mondială la triatlon din Tiszaujvaros, Ungaria. Fratele său, Igor Polyanskiy, s-a clasat pe locul 2. Din câte țin eu minte, Dmitry Polyanskiy a fost și la Triathlon Challenge Mamaia, acum vreo doi sau trei ani. Sursa: triathlon.competitor.com.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.