Trotineta electrica - circulatie

Recent demisul guvern Orban a aprobat marți ordonanța de urgență ce reglementează circulația trotinetelor electrice pe drumurile publice, iar principalele prevederi sunt următoarele:

  • este interzisă circulația trotinetelor pe trotuare
  • vârsta minimă pentru a circula cu trotineta electrică este 14 ani. Casca de protecție este obligatorie pentru cei sub 16 ani
  • trotineta electrică trebuie dotată cu sisteme de iluminare sau reflectorizante
  • se va putea circula cu trotineta electrică doar pe șoselele unde viteza maximă este limitată la 50 km/h sau pe pistele de biciclete, acolo unde sunt amenajate. (SURSA: nwradu.ro)

Vă reamintesc că în România au fost înregistrate 142 de accidente rutiere în care au fost implicate trotinete electrice în perioada 01 ianuarie – 25 septembrie 2019, după cum au declarat pentru Biciclistul.ro reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române, Direcția Rutieră.

Nu m-am dat până acum cu trotineta electrică, mi se pare mult mai comod să circul cu bicicleta prin oraș, atunci când am drumuri de făcut. Îmi este groază de trotinești, i-am văzut cum circulă prin oraș, fără să se asigure, fără să respecte măcar stopurile, fără să semnalizeze, fără sisteme de iluminare.

Te-ar putea interesa să citești și despre Grăbiții cu trotinete electrice, pericol public în București

Comentarii