Alex Ion - campion national triatlon olimpic 2018

Alex Ion a devenit astăzi cel mai rapid triatlonist român pe distanța Half, performanță obținută în cadrul Ironman 70.3 Dubai, unde a concurat la categoria PRO.

Alex Ion a trecut linia de finish după 4:05:13, stabilind astfel, neoficial, un nou record național pe distanța Half, deținut anterior de către Alex Toma, care trecuse linia de finish după 4:09:24 la Ironman 70.3 Turcia, în 2018 (detalii aici).

Un triatlon pe distanță Half înseamnă înot 1,9 km, ciclism 90 km și alergare 21,1 km. Nu există record oficial pe această distanță, cum de altfel nu există nici pe distanța Full, deoarece fiecare competiție diferă, atât la distanțe (plus sau minus), cât și la diferența de nivel. Mai mult, una e să înoți în lac, alta în mare sau ocean.

Temperatura apei a avut aproximativ 21 de grade Celsius, ideală pentru Alex, care a fost înotător profesionist și a putut astfel să își pună în evidență calitățile sale de rechin.

Traseul de ciclism de la Ironman 70.3 este considerat unul dintre cele mai rapide din lume (într-o competiție de triatlon), asta daca nu intră în joc vânturile, care când apar pun capăt oricărui record personal.

Alex a avut o alergare foarte rapidă, nu s-a resimțit după accidentarea care l-a ținut deoparte spre sfârșitul anului trecut.

”Am venit în Dubai pentru a-mi verifica nivelul de pregătire cu care încep acest an”, a declarat Alex Ion pentru Biciclistul.ro.

”Anul trecut nu am avut ocazia să concurez pe cât mi-am dorit, asta din cauza accidentării. Din noiembrie, însă, echipa de la Medysportline m-a pus pe picioare și am putut să mă antrenez exact cum am vrut pentru această cursă”.

Alex Ion era încrezător înainte de start că va face o cursă bună, nu se aștepta însă la un record național.

”Este devreme pentru cineva care nu se antrenează iarna, însă eu m-am împrietenit cu hometrainer-ul și alergările lungi tocmai pentru a recupera o parte din ce am pierdut în perioada accidentării”, a spus Alex Ion.

”M-am antrenat serios, a avut grija Alex Diaconu să fie totul pus la punct, am venit în Dubai să îmi demonstrez că pot și mai bine ca anul trecut”.

Alex Ion este dublu campion național la triatlon olimpic (2018, 2019).

”Cel mai mult îmi doresc să mă mențin sănătos, ca să pot să mă antrenez pe intensitate la alergare. Mă interesează să mă specializez pe proba olimpică, astfel încât în următorii ani să ajung la un nivel de sportiv din elita internațională”, spunea Alex Ion într-un interviu pentru Biciclistul.ro după ce a câștigat titlul național.

Dacă tot ai ajuns la sfârșitul articolului, aș vrea să-ți mai rețin atenția două secunde. Biciclistul.ro este un blog independent, susținut din resurse proprii. De aceea, orice contribuție venită din partea cititorilor este binevenită, mă va ajuta să generez conținut original și de calitate. Cum poți ajuta? Cu o mică donație lunară, de 1$, 3$, 5$ sau orice sumă vrei tu. O poți face aici:  https://www.patreon.com/join/biciclistul?. Mulțumesc anticipat!

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE