Turul Romaniei 2013 - in fata guvernului
Turul Ciclist al României în 2013 - cicliştii treceau prin faţa clădirii Guvernului.

Turul României revine după o pauză de cinci ani, dar televiziunile nu par a fi interesate să transmită în direct o competiţie care în alte vremuri atrăgea echipe importante de ciclism din întreaga lume.

Revenirea Turului României în calendarul competiţional a fost anunţată în decembrie 2017. În acel moment, Traian Goga, secretarul general al Federației Române de Ciclism, declara pentru Biciclistul.ro că Turul are un buget de 500.000 de euro şi că există şanse ca Eurosportsă să transmită sau să preia imagini de la Turul României.

Totuşi, cu doar câteva săptămâni înainte de start nu se ştie dacă Turul României va fi transmis de vreo televiziune.

Turul Romaniei 2018 - transmisie TV incerta

Eu cred că şansele ca Eurosport să transmită Turul României sunt extrem de mici, spre nule. Eurosport este o televiziune serioasă, îşi face un plan anual de care se ţine, nu cred că stabileşte o transmisie pe ultima sută de metri. Poate că Turul va fi transmis de către Digi, care îmi aduc aminte că a preluat Turul Sibiului, în comentariul lui Radu Naum.

Turul Ciclist al României va avea loc în perioada 18-23 septembrie 2018, va avea cinci etape şi o lungime totală de 718 km.

Etapele

  • Etapa 1 – miercuri 19 sep. – Alba Iulia-Sibiu 154,7 km
  • Etapa 2 – joi 20 sep. – Sibiu-Brașov 162,8 km
  • Etapa 3 – vineri 21 sep. – Brașov-Focșani 176,3 km
  • Etapa 4 – sambata 22 sep. – Buzău-Târgoviște 124,7 km
  • Etapa 5 – duminica 23 sep. – București (circuit) 100,0 km

Echipele

Turul Ciclist al României nu are o pagină dedicată de Internet. De asemenea, Turul României nu are o pagină dedicată nici pe site-ul Federaţiei Române de Ciclism. N-am găsit nicio sursă oficială despre acest Tur, aşa că nu pot da prea multe detalii despre echipele ce vor participa. Există nişte declaraţii pe care le-a făcut Eduard Novak, preşedintele Federaţiei.

“…echipele sunt alese astfel încât nivelul să fie cât mai omogen. O să fie echipe continentale, foarte multe naţionale şi numai câteva de club. Aşadar, va fi un pluton de 120-140 de sportivi şi dorim ca nivelul să crească de la an la an şi, desigur, cât mai mulţi ciclişti români să poată participa la această competiţie”, a afirmat preşedintele, conform unui comunicat de presă remis, luni, AGERPRES.

Neprofesionalismul Federaţiei

Chiar nu vreau să caut scandal, dar mi se pare jenant că în data de 25 august, cu mai puţin de o lună înainte de startul competiţiei, Federaţia Română de Ciclism să nu ştie care sunt echipele participante şi unde se va putea urmări Turul.

Turul Ciclist al Romaniei - detalii inca neanuntate

Comentarii

Articolul precedentVoi înota cu ochelari Tyr Ops 2.0 Polarized la TriChallenge H3RO
Articolul următorTriChallenge: 1.000 de concurenți din 10 țări sunt deja înscriși la start
Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE