În urma confuziei generale cauzate de anunţul de ieri al Federaţiei Spaniole de Ciclism (RFEC) în cazul Alberto Contador – în mod particular cu privire la “decizia interimară” prin care ciclistul a fost notificat (n.r. că va fi suspendat un an) – subiect acoperit pe larg de către media, UCI se vede obligată să clarifice faptul că această informaţie nu poate fi sub nicio formă considerată ca o anticipare a unei decizii definitive în acest caz.

Până la această dată, Alberto Contador nu a primit nicio sancţiune şi UCI încă aşteaptă – în concordanţă cu propriile reguli şi regulamente ale Codului Internaţional Anti-Dooping – să fie informată cu privire la decizia comisiei disciplinare a RFEC, care ar trebui transmisă UCI cât mai curând.

Documentul care a fost trimis către UCI de către RFEC reprezintă doar un element care aparţine unei măsuri disciplinare luate de către Federaţia Spaniolă – şi asupra căruia ciclistul îşi poate da cu părerea chiar înainte de a i se supune – şi deci nu poate fi folosit în scopul unui potenţial apel la Curtea de Arbitraj pentru SPort (CAS) de la Lausanne.

Doar decizia definitivă, care trebuie furnizată de către RFEC, poate servi acestui scop – în cadrul perioadei de timp stabilită de către regulamente – petru UCI, pentru WADA şi pentru ciclist.

Luând în considerare interesul ridicat al media în acest caz, UCI regretă că speculaţiile nepotrivite care au caracterizat procedurile şi îşi exprimă dorinţa ca problema să fie rezolvată într-o ordine logică.

Serviciul de presă UCI (Sursa)

Cu alte cuvinte, ăştia de la Federaţia Internaţională de Ciclism (UCI) s-au enervat teribil că spaniolii s-au grăbit să răsufle în presă decizia de a-l suspenda pe Contador, decizie care, iată, nu este o măsură definitivă. Prin urmare, UCI a luat poziţie şi le-a dat peste bot spaniolilor. Există, să înţeleg eu din comunicatul lor, şanse ca Alberto Contador să scape nevătămăt din  toată această afacere de dopaj?

Mă îndoiesc că nu i se va aplica nicio pedeapsă. Şi, dacă aşa se va întâmpla, lui Contador îi va fi retras titlul pe care l-a câştigat în Turul Franţei, cea mai râvnită competiţie din lume de către cicliştii profesionişti.

Mie mi se pare că s-a ajuns prea departe cu vânătoarea asta de dopaj. Până la urmă cicliştii vor ajunge să fie descoperiţi pozitiv şi pentru că aerul pe care-l respiră a fost infectat cu o băşină.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

2 thoughts on “UCI trage de urechi Federaţia Spaniolă de Ciclism în cazul Contador”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.