Alberto  Contador, ultimul câştigător al Turului Franţei,  a fost suspendat pentru o perioadă de un an de către Federaţia Spaniolă de Ciclism, din cauza unui test de dopaj efectuat în 2010, a scris El Pais, citat de către roadcycling.com.

Decizia preliminară a fost comunicată lui Contador, iar spaniolul are 10 zile pentru contestaţie, după care va fi luată decizia finală, a scris ziarul spaniol fără să dezvăluie sursa informaţiei.

Comitetul a decis, de asemenea, să-i retragă lui Contador titlul de campion la  Turul Franţei din 2010. Purtătorul de cuvânt al lui Contador, cât  şi reprezentanţii Federaţiei Spaniole de Ciclism nu au putut fi contactaţi pentru a comenta informaţiile.

Un purtător de cuvânt al Federaţiei Mondiale de Ciclism (UCI) a fost contactat de către ziarul spaniol, dar nici nu a confirmat, nici nu a infirmat decizia Federaţiei Spaniole.

Alberto Contador, care era suspendat provizoriu încă din luna august, a câştigat Turul Franţei anul trecut pentru a treia oară, dar a ieşit pozitiv la un test de substanţe interzise, mai precis la clenbuterol.

El a negat că ar fi luat această substanţă în mod deliberat, afirmând că i-a fost contaminată mânarea.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.