Viorel Pălici a obținut medalia de bronz la Campionatelor Europene de Winter Triathlon 2020, organizate în perioada 29 februarie – 1 martie la Cheile Grădiștei.

Vremea a fost perfectă pentru un triatlon de iarnă, -5 grade afară, -11 grade zăpada, iar sportivul român s-a clasat pe locul 3 din 25 de participanți, în fața unor sportivi din Rusia, Italia, Spania, Norvegia sas Marea Britanie.

În cadrul primei probe, sportivii au alergat 4,4 km (4 tururi). Viorel Pălici a avut al patrulea cel mai bun timp la această probă, cu un timp de 00:14:58. A urma proba de bicicletă – 7,8 km (trei tururi), unde românul a avut al șaselea timp. Ultima probă a fost ski fond, pe o lungime de 5,7 km (șase tururi), probă la care Viorel Pălici a avut cel mai bun timp dintre toți sportivii – 00:16:42, reușind astfel să aducă României o medalie de bronz.

Rezultate complete

”După o cursă acerbă în care parcă nu aveam timp nici să respir, am găsit forța necesară să mă țin după cei mai buni, ca la final să fiu parte din ei. Am reușit un loc 3 care a adus cu el multă bucurie, m-a făcut să realizez că deși am împlinit 30 de ani încă mai am multe de arătat”, a declarat Viorel Pălici după concurs.

Foto: Emil Bituleanu. Viorel Pălici în timpul probei de ski

Luisa Maria Rășină, locul 4 la Elite, locul 2 la categoria U23

La fete, Luisa Maria Rășină a obținut locul 4 la categoria Elite, la peste un minut față de podium. Tânăra sportivă a reușit însă să obțină medalia de argina la categoria U23.

Foto: Luiza Maria Rășină (FB)

Luisa a avut al patrulea timp la proba de alergare (00:18:11), al patrulea timp la proba de ski (00:19:45), dar din păcate a pierdut timp la proba de bicicletă (00:26:03 față de 00:23:48, primul timp la această probă).

Rezultate complete

Bronz pentru România la ștafete

Echipa României, formată din Viorel Pălici și Luisa Maria Rășină, a reușit să se claseze pe locul 3 pe echipe la europenele de triathlon.

Foto: Viorel Pălici (FB)

Echipa României s-a clasat în spatele echipelor Rusiei și Slovaciei.

Foto: Federația Română de Triatlon (FB)

Peste 200 de sportivi de prim rang, din 16 țări, au luat startul în cadrul competițiilor Campionatelor Europene de Winter Triathlon. Țările reprezentate la startul campionatelor sunt: Austria, Cehia, Estonia, Germania, Italia, Marea Britanie, Moldova, Norvegia, România, Slovacia, Spania, Suedia, Turcia, Rusia, Ungaria, Bulgaria. 

Complexul Sportiv de la Cheile Grădiștei a devenit deja traditionalul loc gazdă al competițiilor europene de Winter Triathlon, după ce Federația Română de Triatlon a organizat aici Campionatele Mondiale din 2018 și cele Europene din 2019.

Te-ar mai putea interesa să citești și:

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE