Vlad Stoica - presedintele FRTRI

Vlad Stoica a fost ales cu unanimitate de voturi drept președintele Federației Române de Triatlon (FRTRI), după recentul deces al fostului președinte, Peter Klosz, care a avut o contribuție foarte importantă la dezvoltarea triatlonului românesc în ultimii ani, atât pe plan local, cât și pe plan internațional

Vlad Stoica - presedintele FRTRI

Vlad Stoica era deja vicepreședinte FRTRI, încă din 2013. El este organizatorul celei mai mari competiții de triatlon din Estul Europei, H3RO by TriChallenge, a fost sportiv de performanță, atât în polo cât și în triatlon, și a organizat multiple competiții de triatlon de tip Cupă Europeană, pe parcursul ultimilor ani.

“Triatlonul a suferit o pierdere masivă, din momentul în care Peter Klosz, vizionar și adevărat motor al dezvoltării triatlonului din România, ne-a părăsit. Din acest moment, toți membrii Federației sunt grupați, cu misiunea de continuitate: vrem să onorăm munca depusă de Peter Klosz și să menținem România pe harta competițiilor esențiale internaționale – în acest sens, Cheile Grădiștei vor găzdui, din nou, Campionatele Europene de Winter Triathlon, în 2020 – dar și să avem, în premieră națională, sportivi sub steagul României, la Jocurile Olimpice de la Tokyo”, a declarat Vlad Stoica, Președinte, Federația Română de Triatlon.

Peter Klosz - Vlad Stoica
Peter Klosz alături de Vlad Stoica

Vlad Stoica, director general al grupului Smartatletic, este co-fondator al Federației Române de Triatlon și are o lungă tradiție sportivă în familie, recunoscută și prin performanțele lui Ioan Stoica, fost ciclist în echipa de aur a României.

Complexul Sportiv de la Cheile Grădiștei a devenit deja traditionalul loc gazdă al competițiilor europene de Winter Triathlon. După ce Federația Română de Triatlon a organizat Campionatele Mondiale din 2018 și cele Europene din 2019, România a fost desemnată, din nou, gazda Campionatelor Europene de Winter Triathlon, în anul 2020.

Competițiile din cadrul Campionatului vor fi organizate în zilele de 29 februarie și 1 martie, iar programul sportiv va include atât Campionatele Europene de Elite, Juniori, U23, cât și de Amatori Age Group, alături de deja tradiționala alergare de noapte Dracula Winter Night Run.

De asemenea, cei doi sportivi care luptă pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Antoanela Manac și Felix Duchampt, vor beneficia de sprijinul necondiționat și de expertiza Federației, pentru a duce, în premieră, steagul României în competiția-regină a triatlonului.

Te-ar mai putea interesa să citești și:

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE