Zinaida Sacara - alergare

Zinaida Sacara mi-a atras atenția la Băneasa Race, ediția de iarnă, unde a câștigat proba de semimaraton, după 1:28:05, cu un avans de opt minute față de următoarea clasată.

”Băneasa Race este o cursă de suflet, cu multe emoții pozitive. Mi-am dorit în mod special să închei sezonul de alergare cu această cursă”, a spus Zinaida Sacara.

Băneasa Race a atras anul acesta la linia de start nu mai puțin de 75 de concurente la proba de semimaraton.

Pe o scară de la 1 la 5 din punct de vedere al dificultății, Zinaida a simțit că Băneasa Race a fost o cursă de nivelul 3.

”Mi-am dorit să muncesc în timpul cursei, să trag de mine și să lupt pentru podium”.

Zinaida are 37 de ani, este din Republica Moldova, lucrează full time la unul dintre cele mai mari magazine sportive din Chișinău și este și sudentă în anul 2 la Universitatea de Educație Fizică și Sport.

Nu știu când are timp să se mai și antreneze, mai ales că are și un băiețel în vârstă de nouă ani.

”Fac antrenamente 6 din 7 zile, iar pe lună pot să acumulez și până la 500 km de alergare. Uneori pot fi și mai mulți kilometri, depinde pentru ce cursă mă pregătesc”, spune Zinaida.

Am întrebat-o dacă a făcut sport de performanță în copilărie și care este secretul ei, cum de a ajuns într-o formă sportivă atât de bună. La Chișinău Marathon 2019 a alergat proba de maraton în 2h56min, iar anul trecut a fugit la Semimaratonul Belarus-Minsk, unde a trecut linia de finish după 1h24min.

”După nașterea copilului, ca să fiu în formă, am început să alerg cam de trei ori pe săptămână”, a spus Zinaida.

În urmă cu patru ani, pe când alerga într-un parc din Chișinău în cadrul unui antrenament organizat de către un club sportiv din Moldova, a fost remarcată de către Gheorghiță Vitalie, care i-a propus să se antreneze cu el și clubul său. A acceptat, iar rezultatele au început să apară.

În afară de alergare, mai merge câteodată la bazin, cât îi permite timpul limitat pe care-l are la dispoziție.

În 2020, va participa pentru început la Gerar, la Cluj Napoca și la unele curse din Moldova.

”Îmi doresc să muncesc și să am rezultate din ce în ce mai bune”.

Eliud Kipchoge este sportivul ei favorit, iar din România o apreciază în mod special pe Constantina Diță. Din Moldova i-a numit pe Veaceslav Musinschi, Ion Luchianov, Maxim Railean și, desigur, Gheorghiță Vitalie.

Te-ar mai putea interesa să citești și:

imobiliare.ro - sponsor Biciclistul.ro - interviuri

Interviurile Biciclistul.ro sunt susținute de către Analizeimobiliare.ro, prima platformă de Real Estate Data Intelligence din România, dezvoltată de Imobiliare.ro în colaborare cu statisticieni și evaluatori de top din țară și străinătate.

Peste 200 de clienți corporate au beneficiat sau beneficiază în continuare de expertiza echipei AnalizeImobiliare.roBeneficiul suprem al platformei este accesul la cea mai mare bază de date imobiliară din România, cu informații în peste 9,000 de localități.

AnalizeImobiliare.ro furnizează partenerilor studii periodice ale pieței imobiliare, indici de prețuri, analize de benchmarking și lichiditate.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

This will close in 0 seconds