Articol scris de Ștefan Tudose

Ca în fiecare an, Revelionul triatloniștilor se ține în a doua sâmbătă din octombrie. Iar o să stăm lipiți de monitoarele laptopurilor până târziu în noapte, să vedem cine va câștiga Campionatul Mondial Ironman 2019.

De data asta mă încumet la niște predicții. O să pun pe masă un mix de cinci atleți din care cred eu că va ieși podiumul de anul ăsta, plus un dark horse.

Astăzi, băieții.

Jan Frodeno

După doi ani cu accidentări care l-au scos din joc, marele neamț e mai flămând decât oricând. Mănâncă jar. Tot sezonul l-a plănuit pentru a fi în cea mai bună formă la Kona. Echilibrat în toate trei disciplinele, va ieși din apă cu primul pluton și va conduce un grup de swim-bikeri puternici, de care se va despărți în T2, unde va ataca pe cont propriu.

Sebastian Kienle

Recunosc că e preferatul meu. La începutul anului, Kienle a schimbat antrenorul. Philip Seipp i-a reorganizat programul de antrenament, l-a transformat într-un superalergător (1:08 pe semi la Nisa, peste Brownlee, Gomez sau Aernouts), însă nu știu exact cum stă la înot. Dacă reușește să iasă decent din apă și prognoza meteo în Kona rămâne cu mult vânt, are o mare șansă la 1 la 1 cu Frodo pe alergare.

Cameron Wurf

Superbikerul australian, actual deținător al recordului în proba de bicicletă din Hawaii, a terminat maratonul la Ironman Cervia în 2h45. Nu ai cum să nu-l iei în calcul pentru podium.

Alistair Brownlee

Deși la prima participare la Kona, Brownlee nu e vreun începător. Dublu campion olimpic și, mai relevant, podium la ultimele două mondiale de 70.3, Alistair o să iasă din apă cu Frodeno, cu care va face echipă la bicicletă. Să vedem cum gestionează umiditatea și căldura.

Patrik Lange

Pe Lange l-am pus în mix doar pentru că nu poți ignora locul 1 în ultimii doi ani. După un sezon în care singurul cuvânt care îl definește este ”șters”, Lange pare destul de dezumflat în conținutul video pe social media. Însă, până la urmă ăsta e el, cu toate ouăle într-un singur coș: Hawaii. Să vedem dacă va reuși tripla cu vânturile anunțate.

Dark Horse: Franz Loeschke

Înalt și masiv, Loeschke este a treia piesă a podiumului de anul ăsta la Ironman Frankfurt, după Frodeno și Kienle. Antrenat tot de Seipp, a avut un ultim bloc de pregătire în Maui, împreună cu Kienle. Să vedem ce ne arată sâmbătă.

Te-ar putea interesa să mai citești:

This will close in 0 seconds