Mai am puțin și termin de citit Apocalipsa, de Stephen King. Orașele devin pustii, iar morții zac peste tot, într-o încremenire care nu prevestește nimic bun.

După un timp, dispare și curentul electric. Noaptea se așterne bezna și liniștea. Lipsa sunetelor cotidiene amplifică însă sunetele cele mai mărunte. Chiar și propria respirație se tranformă într-un horcăit oribil. Umbrele capătă o nouă dimensiune, iar închipuirea le amplifică în imagini groaznice. Toți monștrii copilăriei se întorc la viață și ai impresia că vei fi doborât dintr-o clipă în alta.

Cam așa m-am simțit eu azi dimineață, la ora 06AM, când am început antrenamentul de alergare în parcul Pantelimon, alături de Mariuscelcarenuareconturipeonline.

Parcul Pantelimon este luminat pe o singură și scurtă latură a sa,în rest e beznă totală. Auzeam doar zgomotul pașilor noștri, în aceeași cadență. În stânga se vedea lacul, liniștit, care preluase o parte din luminile din cealaltă parte, unde erau câteva case. Marginile sale nu se pierdeau undeva în negură și aveam impresia că alerg undeva la mare, pe lângă un port.

Ramurile copacilor îmi dădeau iluzia, uneori, a unor oameni care stăteau ascunși pe marginea drumului, gata să sară în calea noastră, să ne atace. Până să mă obișnuiesc cu întunericul, dar chiar și după aceea, călcam cu nesiguranță, ca și cum m-aș fi aflat pe un strat subțire de gheață, care s-ar fi putut sparge oricând. Îmi dădea o senzație de nesiguranță, al cărei efect era o respirație neregulată.

Soarele a răsăsit, timid, după ce am trecut de kilometrul 10, iar pe urmă la fiecare kilometru parcurs își arăta tot mai încrezător dinții. Nu era foarte frig afară, pentru că nu bătea vântul.

Azi am reușit să scot cel mai bun rezultat al meu la o oră alergată: 12,18 km. Semimaratonul l-am parcurs în 1h:50m:06s, dar am făcut o pauză de cel puțin două minute la kilometrul 16.

Am alergat în total 24,04 km în 2h:06m:45s.N-am băut niciun pic de apă, în tot acest timp, dar înainte de a pleca de acasă am mâncat vrei cinci lingurițe de miere amestecate cu miez de nucă și am mai mâncat și o banană, după care am băut o cană cu apă.

Mai multe detalii despre alergarea mea pot fi găsite aici: http://www.endomondo.com/workouts/275420990/1029901

Comentarii

PUBLICITATE:driedfruits.ro/