Alex Ciocan (Mediafax)

Alex Ciocan (Mediafax)

Alexandru Ciocan, antrenorul secund al echipei de ciclism Dinamo și ciclist profesionist, crede Alberto Contador a fost folosit de către WADA ca țap ispășitor, motiv pentru care a primit suspendarea din competițiile cicliste pentru o perioadă de doi ani.

“Eu, personal, consider că de foarte multe ori WADA face mari abuzuri. Ei sunt o agenție care nu se supune nimănui, ci doar iau decizii. Sunt oarecum stat în stat”, a declarat Alex Ciocan pentru Biciclistul.ro.

Alex Ciocan crede că perioada de cercetare a lui Alberto Contador s-a extins prea mult. Dacă era clar vinovat, ar fi trebuit suspendat imediat, crede ciclistul.

“Tot ce înseamnă test pozitiv la el (n.r. Alberto Conador), a fost făcut de laboratoare neacreditate și i-au fost găsite urme mult sub limita prag – limită la care clenbuterolul este considerat doping. După părerea mea, au avut nevoie de un țap ispășitor cu nume mare, din rândul spaniolilor. Și au găsit: Contador și Valverde”, a afirmat Alex Ciocan.

El a spus că nu crede să existe ciclist care nu ia “câte ceva”.

“Șmecheria este să te oprești sau nu la timp sau să găsești metoda de a ascunde. Contador sigur s-a dopat, ca mai toți, de altfel, dar din punct de vedere legal nu a fost prins“, zice Alex Ciocan.

Controalele din România

Da, în România se fac controale antidoping destul de des, spune Alex Ciocan.

În Turul României se fac controale de urină și de sânge, în fiecare zi, câștigătorului etapei și purtătorului tricoului galbenș. În plus, doi sportivi fac testul antidoping, prin tragere la sorți.

“Eu, personal, fac teste de șase-opt ori pe an, la diferite competiții”, spune Alex Ciocan. În afara competiției, ciclistul mai fac unul, două teste pe an.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

2 thoughts on “Alex Ciocan despre cazul Contador: A fost țap ispășitor”
  1. Mie de ce nu-mi gaseste la nicio analiza clenbuterol ? Nici asaaaaa, “sub limita prag ? Pai simplu : pt ca nu am luat 😉

Comentează

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.