Andrei Roşca este în primul rând un antreprenor. În ultimii 10 ani a tot fondat firme şi proiecte. Între 2006 şi 2012 s-a ocupat de bookblog.ro, cel mai important blog de cărţi din România.

Este o persoană extrem de organizată şi are o problemă cu cei care nu folosesc agendele. De aceea, nu i-a fost greu să-şi facă loc în viaţa lui şi pentru alergare. “Voiam ca sportul să facă parte din viaţa mea”, a scris el pe blogul său.

Cinci întrebări pentru Andrei Roşca:

1. Cât alergi pe lună?

În perioada asta alerg 80-100 km pe lună, iar când îmi setez obiective mai solicitante ajung pe la 120-150.

2. Care-i cea mai bună pereche de adidaşi pe care ai avut-o vreodată?

Cei cu care alerg acum, Zoot Solana ACR. Nu sunt şi cei mai uşori pe care i-amavut, dar mă simt bine în ei şi îmi plac mult pentru stabilitate şi aderenţă.

3. Ce ţi-ai fi dorit să ştii în momentul în care te-ai apucat să alergi?

Mi-ar fi plăcut să mă înveţe cineva forma/postura corectă de alergare. Mi-au trebuit doi ani ca să ajung să alerg într-o postură cât de cât corectă, şi încă mai am câteva lucruri de corijat. Cred că m-ar fi scutit de mai multe accidentări.

4. Alergare pe şosea sau alergare offroad? De ce?

Pe şosea, până acum. Fiind în Bucureşti, mi-a fost mai natural să alerg pe asfalt, e mai greu cu terenurile offroad pe aici :). Nu prea mi-a plăcut ideea de a mă antrena pe şosea şi a merge la competiţii offroad. Dar am în plan să încerc şi nişte trail foarte curând, cel puţin pentru peisaje.

5. De când alergi?

Din ianuarie 2013. Prima alergare a fost 350 de metri, cu pace de 6:30 min / km. Adică am reuşit să alerg vreo două minute legate :). Simt însă că alerg de-o viaţă.

Comentarii

Dacă tot ai ajuns la sfârșitul articolului, aș vrea să-ți mai rețin atenția două secunde. Biciclistul.ro este un blog independent, susținut din resurse proprii. De aceea, orice contribuție venită din partea cititorilor este binevenită, mă va ajuta să generez conținut original și de calitate. Cum poți ajuta? Cu o mică donație lunară, de 1$, 3$, 5$ sau orice sumă vrei tu. O poți face aici:  https://www.patreon.com/join/biciclistul?. Mulțumesc anticipat!