Laurentiu Moga - foto portret

Are 27 de ani și lucrează la o spălătorie auto din Bucureşti. Aleargă în mod special maratoane şi ultramaratoane şi o face mai mereu în scopuri caritabile. Recent s-a înscris la proba olimpică a celui mai mare concurs de triatlon din România, Triathlon Challenge Mamaia. Îl cheamă Laurenţiu Moga.

 De când alergi?

Nu de foarte mult timp. M-am apucat cu adevărat de alergare acum doi ani. Pentru atletism, doi ani de zile înseamnă foarte puţin. Ştiu că sunt încă la început, dar asta mă face să fiu şi mai perseverent, ţinând cont că la fiecare competiţie mă confrunt cu alergători care au mulţi ani de sport în spate.

Care este ţinta ta pentru acest an?

Anul acesta voi participa la Maratonul Berlin. Am o ţintă destul de ambiţioasă pentru mine. Vreau să termin sub două ore şi 40 de minute. Cred că am toate şansele să reuşesc acest lucru şi trebuie să îmi dovedesc că pot!

Dacă ai câştiga brusc multe milioane de euro, cum s-ar schimba viaţa ta?

Sincer, nu ştiu. Mi-ar plăcea să cred că nu s-ar schimba cu nimic. Aş fi acelaşi om, doar că aş avea o putere mai mare să îi ajut pe ceilalţi. Ştii, şi acum când alerg, de fiecare dată caut să o fac cu un scop. Cursele mele sunt întotdeauna îndreptate spre un scop caritabil, în general spre copii defavorizaţi. Dacă aş câştiga aşa mult, sigur aş îndrepta banii spre astfel de acţiuni. Şi cred că aş mai face ceva. Aş organiza concursuri de alergare.

Care cursă este obligatorie pe lista ta în această viaţă?

Nu am doar una, ci două curse de ultramaraton la care visez să pot participa şi să le termin. Este vorba despre Ultrabalaton şi despre Sparthatlon. Ultima este extraordinar de dificilă şi mă atrage foarte mult. Sper să îmi realizez visul, am răbdare şi voi fi perseverent.

Alergare pe şosea sau alergare offroad?

Nu e o întrebare uşoară. Performanţele mele cele mai bune sunt pe plat (şosea), dar parcă mă atrage mereu şi mereu ceva spre alergările montane. Poate pentru că sunt nişte provocări mult mai mari. Încă nu m-am decis definitiv ce-mi place mai mult. Cred că până la urmă voi înclina spre plat.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

One thought on “Laurenţiu Moga: Cinci întrebări pentru un alergător”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.