Transylvania Epic Bike Ride 2016

Transylvania Epic Bike Ride este o tură de mountain bike, în frumoasa și provocatoarea regiune a Transilvaniei, și are o lungime de 325 de kilometri, parcurși timp de patru zile.

Evenimentul are loc între 23-26 iunie 2016, printre colinele Transilvaniei, pe asfalt, pe drumuri forestiere sau pe poteci înguste de padure, în locuri cu adevărat epice, inaccesibile cu mașina.

Traseul Transylvania Epic Bike Ride pleaca din Brasov și trece prin Racoș, Rupea, Viscri, Daia, Sighișoara, Daneș, Mălăncrăv, Biertan, Mediaș, Cetatea de Baltă și se încheie în Sibiu. Diferența de nivel este cea care face traseul mai provocator din punct de vedere sportiv.

Evenimentul este necompetitiv, așa că obiectivele turistice de pe traseu pot fi vizitate: Lacul și Coloanele de Bazalt din Racoș, castelul Bethlen, cetatea Rupea, bisericile fortificate din Viscri și Daia, Cetatea Apold, rezervația de stejari de la Breite, satul Mălăncrăv cu Biserica fortificată și Conacul Apafi, biserica fortificată din Biertan, orașul Mediaș, Biserica fortificată din Bazna, Cetatea de Baltă și orașul Sibiu.

Se pedalează în grupuri organizate de 4-10 persoane, cu un lider ales de către organizatori. Fiecare grup are ritmul propriu, astfel încât să se bucure de traseu și de obiectivele turistice. Și, ca să fie epic până la final, seara se doarme în săli de sport, pe saltea individuală, pusă la dispoziție de organizatori. Anumite locații permit camparea în cortul propriu. De asemenea, participanții au la dispoziție variante de transport și cazare, opționale, contra cost.

Înscrierile au început deja, iar locurile sunt limitate la 150. În acest moment mai sunt 65 de locuri disponibile. Participanții beneficiază de kitul turului (tricou tehnic de bicicletă, numere de bicicletă, medalie de participare, fotografii de concurs), punct de alimentare intermediar la jumatatea fiecarei zi, mic dejun în zilele 2, 3 și 4, o salată pe zi, suport logistic (transport bagaje între locatii), asistență tehnică pentru biciclete.

Toate detaliile despre înscrieri si eveniment le gasiti la http://epicbikeride.ro/

 

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This will close in 0 seconds