Am fost cu MTB-ul la Lacul Vulturilor, alături de colegii de la Unstoppable Sport Club, în cadrul unei ture puse la cale de către XC Riders.

Traseul nu a fost a walk in the park, ci destul de greu, aproximativ 60 km pedalați cu o ascensiune totală de 1.500 de metri.

Am pornit de la Lunca Jariștei și am tot urcat pe un drum de piatră de exploatare, care pleacă de lângă barajul Siriu, prin pădure. Am fost însoțiți de susurul apei până la ieșirea în pășunea alpină, de unde am ocolit Vârful Malia, după care am coborât ușor spre Lacul Vulturilor, obiectivul nostru principal.

În afară de faptul că s-a tot urcat, drumul a fost o provocare, peste 50% din el era presărat cu bolovani aruncați parcă la întâmplare. Te poticneai în ei, te opinteai, trebuie să împingi, trebuie să ocolești, trebuie să faci echilibristică, trebuia să te lupți cu ei, atât la urcare, dar mai ales pe coborâre. La un moment dat mă luase durerea de rinichi, chiar dacă furca și-a făcut treaba cu vârf și îndesat, îmi clănțăneau și gândurilor de la atâta zguduială.

Mi-a plăcut tura, m-am simțit foare bine, în putere, am tras cu pofta mai ales la dus. N-am avut nici cea mai mică crampă musculară, ceea ce m-a bucurat foarte tare, pentru că altădată nu scăpam.

Nutriția sportivă

O surpriză plăcută au fost produsele de la Isostar. Am mâncat două batoane Isostar Energy Sport Bar, concepute pentru a asigura un aport rapid energie în timpul unui efort intens, de peste 3 ore. Între ele am luat și două geluri Isostar Endurance BCAA, care se iau super ușor, direct de pe bicicletă, fără să încetinești sau să faci echilibristică. Pe la mijlocul traseului am băgat și o tabletă energizantă cu dextroză, fructoză, magneziu și potasiu și ca să fiu sigură că nu voi avea crampe mi-am pus în băutura cu electroliți un pliculeț de bicarbonat.

Nu prea îmi place gustul băuturilor de hidratare de la Isostar, am folosit Gold Nutrition gold drink Isotonic Premium + BCAA.

A fost o combinație de produse energizante câștigătoare, o s-o mai folosesc la ture solicitante. Expediția către Lacul Vulturilor a durat patru ore, temperatura maximă a fost 33 de grade Celsius (și s-a simțit). Garmin mi-a spus că am ars un pic peste 3.000 de calorii, așa că nu mi-am făcut probleme că am introdus prea multe energizante în organism :).

Cam așa a fost tura:

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

This will close in 0 seconds