Foto: triathlete.com
Sportivii amatori sunt cei mai predispuși accidentărilor, pentru că de cele mai multe ori sar peste încălzire, pentru că nu știu când să se oprească, pentru că nu au experiența rutinei şi s-ar mai putea enumera multe alte motive.
Cred că sunt puține cazurile, precum cel al lui Andrei Ciocan, în care un sportiv amator să nu sufere nicio accidentare de-a lungul unui an.
Și, din păcate, o accidentare te poate ține mult și bine pe bară, răpindu-ți plăcerea de a te antrena și concura. Mi s-a întâmplat și mie, nu doar o singură dată, ci de mai multe ori. Una dintre cele mai dureroase pauze a fost în 2014, imediat după ce am înregistrat un record personal la proba de semimaraton. La scurt timp am simțit o ruptură pe undeva și am stat șase luni fără să pot alerga.
Nu toţi ne permitem un abonament la masaj sportiv, motiv pentru care putem încerca să devenim proprii noştri terapeuţi, aşa cum ne învaţă şi Triathlete.com. Şi dacă aveţi nevoie de inspiraţie suplimentară, Bicycling.com a publicat un material cu cele mai bune unelte pentru auto-masaj.