M-am uitat pe statisticile activităților mele sportive și am constatat că de prin iunie 2017 nu m-am mai antrenat cum trebuie. De atunci și până în decembrie 2017 am depășit cu puțin 100 km pe lună, și aici pun toate tipurile de antrenament, nu mă refer doar la alergare. În august am mai avut o tresărire, când am cumulat 234 km, dintre care 207 au fost de bicicletă.

În ianuarie 2017 s-a schimbat situația, în bine. Am strâns  551 km prin antrenamentele pe care le-am efectuat sub îndrumarea lui Flabio Carmona, antrenorul coordonator din cadrul Seven Sport Club.

Pe sporturi, am avut 430 km de indoor cycling, 116 km de alergare și 4,2 km de înot.

Luna ianuarie a însemnat 35h:09m:13s pe care le-am petrecut la antrenamente, dintre care aproape 19 ore au fost pe bicicletă, 14 ore la alergare și două ore la înot. Am înotat puțin pentru că a fost vacanța, bazinele au fost închise și am avut un început de an mai greoi, dar din februarie sunt sigur că cifrele la înot vor crește spectaculos.

În ceea ce privește numărul antrenamentelor, au fost 11 antrenamente la ciclism, 13 la alergare și două la înot. Dacă împart la cele 31 de zile ale lunii ianuarie, obțin 0,83, adică aproape  un antrenament pe zi.

S-a văzut că am avut majoritatea alergărilor în zona 2, adică într-un ritm lejer, care să-mi permită o conversație în timpul alergării, pentru că în ianuarie am avut average heart rate 137 bpm. Viteza medie a fost și ea scăzută, evident: 8,20 km/h.

Nici la ciclism nu am avut medii mari. Average heart rate 126, average speed 22,71km/h.

Sunt cifre de care sunt mulțumit Mă simt bine, nu mai fac febră musculară, am început să mai slăbesc, sunt în grafic.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.