Geluri Gold Nutrition 2022

GoldNutrition a adăugat recent în oferta sa o serie nouă de geluri energizante, potrivite pentru situațiile în are ai nevoie de un val de energie rapidă – Boost Plus sau atunci când desfășori sesiuni de antrenamente de anduranță și ai nevoie de susținere și energie pe timp mai îndelungat – Long Lasting Energy.

Am primit la test noile geluri GoldNutrition din seria Boost Plus și din seria Long Lasting Energy.

Gelurile Boost Plus

Gelurile Boost Plus au o rație de 2:1 de glucoză/fructoză și conțin 107 mg cafeină și 262 mg sodiu. Sunt sărate și cu gust de caramel. Din specificațiile producătorului, reiese că trebuie să iei un gel pe oră în timpul efortului de anduranță și să bei cel puțin 250 ml de apă pentru fiecare gel.

Glucoza și fructoza folosesc diferiți transportatori pentru a trece din intestin în fluxul sanguin. Atunci când glucoza este consumată în cantități de peste 60 g/h, transportorul acesteia se poate saturat ceea ce va duce la tulburări gastro-intestinale și, în consecință, la scăderea performanței. Astfel, această combinație permite o mai bună utilizare a energiei, așa cum a fost deja verificat în mai multe modalități.

Boost Plus Energy este produsul ideal pentru:

  • Întârzierea oboselii fizice și psihice;
  • Furnizare imediată de energie;
  • Menține nivelul zahărului din sânge;
  • Bicicliști, maratoniști, triatleți, jucători de tenis și toate sporturile care durează mai mult de o oră.

Gelurile Long Lasting Energy

Gelurile Long Lasting Energy sunt cu absorbție rapidă, dar și lentă, se iau tot în timpul efortului fizic și conțin 62 mg magneziu și 53 mg sodiu. Au același tip de recomandare, unul pe oră cu 250 ml de apă la pachet. Spre deosebire de cele cu cafeină, aceste geluri par deosebit de lichide, cred că poți să bei unul dintr-o înghițitură.

Acest gel combină trei tipuri de carbohidrați cu rate diferite de absorbție, maltodextrină, izomaltuloză și fructoză, pentru a garanta stabilitatea glicemiei și pentru a preveni hipoglicemia rezultată din epuizarea carbohidraților. S-a dovedit că prin includerea diferitelor tipuri de zahăr este posibilă creșterea absorbției acestui nutrient vital în timpul efortului și, de asemenea, prevenirea tulburărilor gastrointestinale. Ceea ce contribuie în consecință la o stare mentală mai bună și o performanță sportivă mai bună. Aceste avantaje provin din utilizarea diferiților transportatori pentru a intra în sânge, ceea ce permite maximizarea absorbției și utilizării acestora.

Cum mi s-au părut

Am folosit aceste geluri la două antrenamente cu bicicleta și la unul de alergare mai lungă. În primul rând, sunt foarte bune la gust. Se iau ușor, pentru că sunt lichide. Se rup ușor, n-am avut probleme să le iau din mișcare, atât pe bicicletă, cât și la alergare. În ceea ce privește efectul, sunt ceea ce trebuie, n-am simțit nicio stare de oboseală sau dureri musculare în timpul antrenamentului, nici n-am făcut febră musculară post antrenament.

Ambele tipuri de geluri sunt în ambalaje eco și ușor de deschis. După cum se vede au chiar și o tortiță de care tragi atunci când e nevoie să le deschizi rapid.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE