Florin Szomyu

Pe Florin Szomyu îl poți vedea la cele mai importante concursuri de alergare și mereu este în față, atât la start, dar mai ales la finish. S-a apucat de alergare în 2010, după ce a renunțat la fumat, iar cel mai bun timp al său în proba de maraton este 2:46.

Când ai început să alergi și de ce?

De alergat m­-am apucat prin 2010, în mai. Renunțasem la fumat și am considerat că alergarea mă va ține departe de viciu.

Ce mănânci şi ce bei înainte de o cursă?

Nu țin un regim anume, dar cu o seară înainte de cel mai bun timp al meu la maraton – 2:46 Maratonul Nisipului –  am mâncat o shaorma și am băut două sau trei beri :).

Acum mai serios, în săptămâna cursei încerc să fac o cură de sucuri naturale, în special de sfeclă roșie cu morcovi.

Care a fost cel mai greu concurs la care ai participat?

Cu siguranță a fost participarea la UltraBalaton în 2014, unde am trecut prin toate stările posibile. Pe la km130-140 nu am mai putut să alerg, așă că am mers până la final 70-­80 km. Am reușit, a fost frumos, dar a fost și al naibii de greu. Imediat după concurs mi-am jurat că nu mai fac așa ceva în viața mea, ba chiar eram hotărât să mă las de alergat. Șapte zile a trebuit să țin gheață pe un picior care nu se mai dezumfla!

Care este cursa pe care este musai s-­o bifezi în această viaţă?

Îmi doresc să termin un concurs Ironman (la Oradea…). În prezent, mă pregătesc pentru supermaratonul Bekescsaba­arad­bekescaba, în luna mai, unde va trebui să alerg 100 km ziua 1 și 100km în ziua 2.

Care este marca ta favorită de pantofi de alergare? Dar în ceea ce priveşte îmbrăcămintea?

La început alergam în teniși, până când am făcut o tendinită. Acum mă împac bine cu Asics și adidas. În privința îmbrăcămintei, îmi place să fie cât mai colorată, nu conterază brandul.

Comentarii

Articolul precedentCum am ajuns să cânt ca Cezar Ouatu
Articolul următorDe vorbă cu Peter Sagan
Editor Biciclistul.ro | emilian@biciclistul.ro | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE