Florin Szomyu

Pe Florin Szomyu îl poți vedea la cele mai importante concursuri de alergare și mereu este în față, atât la start, dar mai ales la finish. S-a apucat de alergare în 2010, după ce a renunțat la fumat, iar cel mai bun timp al său în proba de maraton este 2:46.

Când ai început să alergi și de ce?

De alergat m­-am apucat prin 2010, în mai. Renunțasem la fumat și am considerat că alergarea mă va ține departe de viciu.

Ce mănânci şi ce bei înainte de o cursă?

Nu țin un regim anume, dar cu o seară înainte de cel mai bun timp al meu la maraton – 2:46 Maratonul Nisipului –  am mâncat o shaorma și am băut două sau trei beri :).

Acum mai serios, în săptămâna cursei încerc să fac o cură de sucuri naturale, în special de sfeclă roșie cu morcovi.

Care a fost cel mai greu concurs la care ai participat?

Cu siguranță a fost participarea la UltraBalaton în 2014, unde am trecut prin toate stările posibile. Pe la km130-140 nu am mai putut să alerg, așă că am mers până la final 70-­80 km. Am reușit, a fost frumos, dar a fost și al naibii de greu. Imediat după concurs mi-am jurat că nu mai fac așa ceva în viața mea, ba chiar eram hotărât să mă las de alergat. Șapte zile a trebuit să țin gheață pe un picior care nu se mai dezumfla!

Care este cursa pe care este musai s-­o bifezi în această viaţă?

Îmi doresc să termin un concurs Ironman (la Oradea…). În prezent, mă pregătesc pentru supermaratonul Bekescsaba­arad­bekescaba, în luna mai, unde va trebui să alerg 100 km ziua 1 și 100km în ziua 2.

Care este marca ta favorită de pantofi de alergare? Dar în ceea ce priveşte îmbrăcămintea?

La început alergam în teniși, până când am făcut o tendinită. Acum mă împac bine cu Asics și adidas. În privința îmbrăcămintei, îmi place să fie cât mai colorată, nu conterază brandul.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.