Garmin Forerunner 110

Mi-am cumpărat recent Garmin Forerunner 110 de la Decathlon România, unde este redus cu 30%, de  la 859 de lei, la 599 de lei.

N-a fost o decizie ușoară, pentru că visam la alte Garmin-uri, pe care nu mi le puteam permite, dar de la care nu-mi venea să-mi dezlipesc ochii. Până la urmă mi-am văzut lungul nasului și am început să scad din pretenții. Și am ajuns la concluzia că-mi trebuie cel mai simplu ceas cu putință, singura condiție la care nu vroiam să renunț fiind funcția de GPS.

Cel mai simplu ceas

Garmin Forerunner 110 este fix acest tip de ceas. Este simplu, ușor de folosit, cu design minimalist (zici că-i ceas obișnuit).

L-am folosit de două ori până acum de când l-am cumpărat. De fiecare dată mi-am pus și centura cardio, care este inclusă în pachetul Garmin Forerunner 110 de la Decathlon România. Același model de ceas, numai că varianta de culoare neagră costă 859 lei.

Am alergat mai întâi la mine în parc, puțin peste 9 kmiar mai apoi am făcut un traseu prin București, de aproape 14 km (vezi schema de mai jos).

De fiecare dată ceasul s-a conectat în maxim 30 de secunde la GPS. Centura cardio se montează foarte ușor și nu mi s-a părut incomodă decât în cadrul celei de-a doua alergări, când m-a cam iritat la piept, dar asta o pun pe seama păroșeniei mele. Inițial aveam senzația că o să pice de pe mine, dar stă bine fixată, nu trebuie să vă faceți probleme. Eu am de gând să folosesc centura cardio pentru a-mi construi antrenamentele, nu doar să văd ce puls am.

Despachetarea

Garmin Forerunner 110 cutie

Garmin Forerunner 110, componente cutie

Garmin Forerunner 110

Garmin Forerunner 110, lateral

Garmin Forerunner 110, pe mana

Garmin Forerunner 110, conectorul
Garmin Forerunner 110, conectorul

Garmin Forerunner 110 la incarcat

Ce informații arată Garmin Forerunner 110

În timpul alergării cu Garmin Forerunner 110 poți vedea lap pace, total distance, heart rate și current time of day. Acestea sunt  singurele informații disponibile pe ecranul ceasului. Sincer, eu în timpul alergării nu m-am uitat aproape deloc la ceas. M-am uitat de vreo două ori să văd cât timp s-a scurs de când am pornit alergarea. Vroiam să am o surpriză la descărcarea fișierului și urcarea lui pe Endomondo.

Apropo, Garmin Forerunner 110 salvează alergările în format .FIT, care este recunoscut și poate fi importat în Endomondo, după cum s-a văzut și în exempelele de mai sus. Există și varianta Garmin Connect, site-ul dedicat pentru urcarea exercițiilor, pe care Garmin îl pune la dispoziția sportivilor în mod gratuit.

Trebuie făcută o mențiune în ceea ce privește lap pace, adică viteza medie înregistrată. La cele mai multe dispozitive cu GPS, lap pace înseamnă viteza înregistrată în timp real. La  Garmin Forerunner 110 viteza medie este calculata în funcție de timpul total înregistrat în timpul alergării, în așa fel încât chiar este o medie a întregului exercițiu.

Spre exemplu, dacă alergi cu 5 km/h (I wish!) și la un moment dat faci pauză 30 de secunde, să bei apă sau să-ți tragi sufletul, după care continui alergarea în același ritm, viteza medie nu-ți va fi afectată prea mult.

Ce să nu faci cu Garmin Forerunner 110

Pe-asta n-am testat-o eu, ci am citit-o la cineva care are mai multă experiență decât mine și își permite o testare mai amănunțită. Garmin  Forerunner 110 nu rezistă la apă. Deși scrie că îl poți băga în apă, nu încercați. Rezistă la transpirație, rezistă la câteva picături de apă, dacă începe să plouă, dar nu rezistă la bazin. Dacă faceți asta pățiți ca Ray Maker. El are un review mult mai complet.

Comentarii

Articolul precedentTaipei Cycle Show 2012
Articolul următorTurul Ciclist al Sibiului va fi live pe DIGI SPORT
Editor Biciclistul.ro | emilian@biciclistul.ro | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE