Mihai Ionescu este singurul român care a mers cu bicicleta până la Cercul Polar. A parcurs o distanţă de peste 6.600 de km.

Spre deosebire de mulţi dintre noi, drumul are o semnificaţie aparte  pentru Mihai Ionescu. Este o purificare a trupului şi a spiritului, este un amestec de  metafizică pusă-n practică, este  un dialog cu sine însuşi, într-o sinceritate totală, fără prejudecăţi.

Pe drum n-ai cum să scapi de tine însuţi. Pe drum eşti faţă în faţă cu tine. Pe drum te duci şi totododată te laşi dus. Pe drumţ de lupţi şi totodată te laşi în voia sorţii.

Vezi şi primul episod al interviului cu Mihai Ionescu.

Iubesc drumul, un gând de demult al lui Mihai Ionescu:

Este multă vreme de când îl simt curgându-mi prin vene. De-a lungul timpului mi-a dovedit că este un prieten loial. Este uneori aspru, dar la fel de drept cu toată lumea.

Oamenii îl văd diferit. De fapt, ne face să ne cunoaştem mai bine. Dacă nu ne place ce vedem în noi, nu este vina lui.

Drumul este ca un cântec – foşnet de vânt, melodie a norilor, sunet al ierbii ce creşte. Iar în singurătatea şi nemărginirea drumului, atunci când mă pierd în frumusetea ce mă înconjoară sau când muncesc pentru a depăşi greutăţile ivite în cale, Dumnezeu este cu mine.

Şi iubind drumul Îl iubesc pe Dumnezeu.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

3 thoughts on “Un moment cu Mihai Ionescu despre singurătate”
  1. Multumesc pentru “Bravo lui!”, dar de ce te opresti la recomandarea documentatiei? Dã fapte concrete.

    Inaintea mea, din informatiile adunate, mai fuseserã 3 români, dar fãrã sã facã un traseu complet România – Cercul Polar, si anume:
    – prin anii ’70 un alt bucurestean, care s-a dus cu trenul pînã în Polonia, a trecut cu feribotul în Finlanda, dupã care a pedalat pînã la Cercul Polar si a urmat traseul identic înapoi.
    – în 2000, doi membri ai Cercului de Cicloturism Napoca s-au dus cu trenul pînã în Norvegia, pedalînd apoi spre Cercul Polar, întoarcerea fiind asemãnãtoare.

    In 2001 eu deveneam, fãrã sã caut asta – dar mîndru cã am fost în stare, primul român care a parcurs integral traseul Bucuresti – Cercul Polar de Nord pe bicicletã.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.