Roxana Lupu (adrenallina.ro)redeschide rubrica Biciclista zilei, care nu a mai fost actualizată de ceva vreme.

Motivul pentru care am ales-o pe Roxana acum şi nu altcândva este faptul că a terminat Prima Evadare pe locul 1 la categoria sa (Jurnaliste) şi a depăşit mulţi, mulţi băieţi, clasându-se pe locul 208 dintr-un total de 571 de biciclişti şi (mai puţin) bicicliste care au terminat competiţia de anul acesta.

În pluuuuuus, Roxana îndeplineşte toate exigenţele fotogenice impuse de Biciclistul.ro tuturor biciclistelor candidate la Biciclista zilei. În două cuvinte, arată bine.

Este primul an când Roxana participă la Prima Evadare. Faptul că s-a clasat pe locul 208 la General şi este singura jurnalistă care a terminat competiţia este un rezultat excelent pentru ea, chiar dacă anul trecut bicicleta nu era în viaţa ei.

Am descoperit-o abia în vara lui 2010, când am primit o bicicletă cadou”, spune Roxana. „Şi aşa a început”.

Aşa a început o aventură care a acaparat-o.

Am întrebat-o cum i s-a părut Prima Evadare.

Mi-a plăcut la nebunie!”, zice Roxana.

Am intrat în toate bălţile posibile şi m-am înnămolit cât am putut de mult. A fost un sentiment foarte mişto”.

N-am auzit prea multi biciclişti la Prima Evadare care să spună că s-au distrat. Toată lumea s-a plâns de dificultatea traseului, de condiţiile meteo, de oboseală şi de multe altele. Ceva trebuie să fi mers şi în neregulă, îmi spun.

Ultimii cinci kilometri au fost grei”, spune Roxana. „Nu mă gândeam decât că o să fiu ultima fată şi că sunt în întârziere. Eram singură prin Pădurea Snagov, cu lutul acela lipicios, şi mi se părea că mă mişc cu viteza melcului”.

În traducere liberă, ultimii cinci km i s-au părut ultimii 50 🙂

Am văzut pancarta aia mare – Mai aveţi DOAR 5 km – şi cred că am început să vorbesc singură”, îşi aduce aminte Roxana.

Îmi ziceam, ‘sigur că da, DOAR 5 km, ce să zic!’”.

Noroiul a fost cel care aproape că a dat-o gata psihic. „Numai baltă, mâl, baltă, mâl. Te enervezi la un moment dat, oricât de răbdător ai fi”.

M-a lăsat mască faptul că Roxana n-a luat nicio căzătură. Băi, dar niciuna! În schimb s-a dat de multe ori jos de pe bicicletă, mai ales să-şi cureţe bicicleta de noroi.

Cum a fost”, zic, „să depăşeşti atâţia băieţi? Strigau după tine, te felicitau?”.

Erau nişte tip care se odihneau pe nişte copaci tăiaţi şi când am trecut mi-au spus ‘Eşti fantastică!’”, zice Roxana. „Eram pe la km 40”.

Roxana a mai participat anul trecut la Emmeduesport Cup (locul 5), Mtb Predeal Trophy (locul 9) şi la Argeş Autumn Race („aici am fost praf”).

Pentru că a ieşit pe primul loc la categoria Jurnaliste (sună bine jurnaliste bicicliste, nu?), Roxana a primit de la Discovery Channel un bon valoric în valoare de 1.200 lei, pe care deja l-a cheltuit.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

4 thoughts on “Biciclista zilei – Roxana Lupu (INTERVIU)”

Comments are closed.