Mult lăudata banană, plină de binefăcătorul potasiu, mai are un as în mânecă, pardon în coajă.
Dieteticiana Susie Burrell, citată de New York Post, spune că banala coajă de banană ne poate ajuta la îmbunătățirea somnului, la obținerea unui ten de bebeluș și la scăderea în greutate.
Ea spune că dacă mâncăm coajă de banană primim cu 20% mai multă vitamina B6 și aproape 20% mai multă vitamina C. De asemenea, primim o cantitate crescută de potasiu și magneziu.
Cum să mâncăm coaja de banană, care nu-i tocmai gustoasă? O putem adăuga în smoothie-uri sau o gătim.
Mai multe detalii în articolul New York Post.
Tot din categoria nutriție te-ar putea interesa să citești și:
- Semințe de chia – De ce le recomandă nutriționiștii pentru sportivi? (P)
- Azi am gătit supă de linte. Vă recomand rețeta Jamilei
- Am renunțat la carne, dar ce mănânc de Revelion? 🙂
- Primele 10 zile fără carne
- Un pahar de vin pe zi, indicat sau nu pentru sportivi?
- VIDEO: Mihai Vigariu despre nutriție în Ironman
- Plăcintă cu fulgi de ovăz, o rețetă pe care vreau s-o încerc și eu