Jurnal sport coronavirus

Au trecut nouă zile de când am publicat ultimul jurnal de sport în criză de coronavirus. Eram îngrijorat în acea zi, pentru că mă durea glezna de la piciorul stâng, după ce am alergat pe loc de două ori.

Jurnal sport coronavirus

Nu recomand alergarea pe loc pentru prea mult timp, pentru că mișcarea înfrânată cu care vine la pachet îți poate genera și o accidentare.

Între timp, din fericire, am primit o bandă de alergare de la eMAG.ro, care mă ajută să păstrez continuitatea antrenamentelor. Aparatul este marca Kondition HM-3800 și poate fi cumpărat de aici: https://bit.ly/2UpPG6Q.

Kondition este marcă proprie eMAG.ro, care produce sub această umbrelă biciclete de fitness, benzi de alergare, role, skateboard-uri, chiar și încălțăminte sport.

Natalia și Vlăduț aleargă în fiecare zi cel puțin 30 de minute pe bandă, ceea ce nu poate decât să mă bucure. Nu-i solicită la fel de mult ca la antrenamentele de atletism, dar măcar îi ține pe linia de plutire. Le e dor de sala de atletism, dar asta e, mai avem de așteptat până ce vom reintra în colectivitate.

În ceea ce mă privește, am avut șapte antrenamente din 18 martie și până acum. Cinci au fost de alergare, de unde reiese că banda bate home trainerul. Chiar dacă este un model entry level, mi se pare aur – voi reveni și cu un review. Are viteză maximă de 12km/h, dar asta nu e o problemă, dacă vreau să-mi ridic pulsul ridic gradul de înclinație, care poate ajunge până la o limită maximă de 12%. Poate fi o provocare să alergi cu 8-9-10 km/h la un grad de înclinare de 12%! În fine, mă tot joc cu valorile astea și reușesc să-mi acopăr toată plaja de antrenamente de alergare.

În ceea ce privește bicicleta, vreau să-i ascult sfatul lui Mihai Vigariu și să mă axez pe forță în această perioadă. Pe scurt, asta înseamnă foaie mare, pinion mic și cadență mică. Forță! :). Apropos, ați urmărit discuția LIVE pe care am avut-o cu Mihai pe pagina de Facebook Biciclistul? Am vorbit despre antrenamente și nutriție în această perioadă grea, în care suntem închiși în case.

Încep să mă obișnuiesc cu antrenamentele în casă. Îmi este dor, în continuare, de bazin, și încă nu am încercat niciun exercițiu care să suplinească lipsa antrenamentelor în apă. Trebuie s-o fac.

Îmi puteți urmări antrenamentele și pe Strava – aici e profilul meu: https://www.strava.com/athletes/1681465. Public și acolo, uneori, impresii despre antrenamentele efectuate.

Jurnal de sport în criză de coronavirus

Am început un jurnal de sport în care povestesc cum mă antrenez în casă, citește-l, poate te inspiră. Până acum am publicat:By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

This will close in 0 seconds