Jurnal sport coronavirus

Se împlinesc cinci zile de când n-am mai ieșit din casă și probabil că vor mai trece încă multe altele până o voi face. De fapt, mint, o să mai ies pentru ceva cumpărături, comandăm online la Cora și doar mă duc să ridic produsele. În rest, sunt într-o autoizolare impusă, atât eu, cât și familia mea.

Jurnal sport coronavirus

N-oi fi eu sportiv de performanță, dar sunt o persoană activă și deja simt că o iau razna. Copiii, mânca-i-ar tata de drăgălași, au prea multă energie neconsumată și uneori mă disperă. Hărmălaia începe fix când am ceva de făcut și trebuie să mă concentrez.

O altă problemă, nu știu dacă vă confruntați și voi cu ea, cei care ați ales ca și mine să nu mai ieșiți din casă, este faptul că îmi vine să mănânc non-stop. E o senzație idioată, parcă nu-mi găsesc locul dacă nu ronțăi ceva. Mi s-a întâmplat ceva asemănător în 2008, când m-am lăsat de fumat și nu puteam concepe să ies cu prietenii la o bere fără să mai fumez.

Îmi este dor de bazin, îmi este dor de parc, îmi este dor de mișcare în spațiu deschis. Acasă pedalez pe un home trainer clasic, pe care l-am primit de la un prieten și căruia îi sunt recunoscător, mai ales acum, în aceste timpuri pandemice când sunt sechestrat. Nu e smart trainer, adică nu mă pot conecta cu el la Zwift sau alte platforme online similare, dar îmi fac treaba cu el.

Cu alergarea e mai dificil, pentru că nu am bandă de alergare, motiv pentru care am alergat pe loc. Ceasul știe să contorizeze alergarea indoor și îmi numără pașii după mișcările mâinilor, motiv pentru care e destul de realist când îmi estimează kilometrii parcurși. E problematică însă această alergare pe loc, mi-a blocat gambele, care parcă s-au transformat în pietre și mă dor foarte tare. În plus, mă doare o gleznă, cred că am făcut o ușoară entorsă, mișcarea nu e continuă, ci înfrânată, iar presiunea pe încheieturi e mai mari decât în mod obișnuit.

Ca să nu mă plictisesc am în plan să sar coarda, să lucrez cu ganterele și…, ce-aș mai putea face? Aștept exemple și din partea voastră, să mă inspir și să variez. Hai, se poate, e mai bine decât la închisoare :).

APEL LA SOLIDARITATE!

#staiacasa! Fii responsabil(ă), izolează-te cât poți de mult acasă, nu ieși afară decât în cazuri de strictă necesitate! Protejează-te pe tine, dar și pe cei din jurul tău! Poți să faci sport și în confortul casei tale. Știu, nu e ca afară, dar trebuie să ne adaptăm contextului actual.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

This will close in 0 seconds