Antrenament semimaraton - alergare ploaie

Azi, la 06.00, când s-a pornit alarma, nu doar că-mi venea să dau cu telefonul mobil de pământ, dar am avut câteva secunde buimace în care nu știam ce-i cu mine, ce căutam eu acolo, cine sunt eu.  Pe urmă, ușor, ușor, s-a conturat în capul meu planul de antrenament și alergarea matinală programată, mi-am făcut curaj și m-am ridicat din pat. Când am văzut că afară încă este întuneric m-a cuprins depresia, dar m-am gândit însă că până mănânc și mă mai învârt prin casă se crapă de ziuă.

La micul dejun am mâncat două banane și câteva măsline cu baghetă crocantă. De obicei nu mănânc înainte de alergare, dar astăzi aveam de gând să alerg în jur de 20 km și aveam nevoie de energie.

Am pornit leneș în alergare, spre parcul IOR, unde am ajuns după doi kilometri amorțiți. În jurul lacului m-am mai înviorat. Ascultam muzică, dar aș fi preferat compania unui alt alergător. Mă uitam după cineva cunoscut și la un moment dat mi s-a părut că-l zăresc pe Florin Ioniță. Am tras mai tare să-l ajung din urmă, dar nu era el. Dar totuși m-am întâlnit cu el, venea din sens opus, într-un ritm agale. “Încă nu mi-am revenit după Spartatlon”, mi-a spus, iar pe urmă mi-a tot povestit chestii din cursa lui fantastică.

Uite așa trece ușor timpul când alergi. Ni s-au mai alăturat alți trei alergători și parcă a ieșit soarele, deși de fapt începuse să plouă mărunt. La sfârșit s-au adunat 19 km, alergați într-un ritm ușor, cu o medie generală de 05:36 min/km.

Planul meu de antrenament nici măcar nu a început, oficial. MyAsics.com zice că trebuie s-o pornesc pe 2 noiembrie, mai devreme nu se poate :). Nu-i nimic, până atunci alerg după cum mă taie capul.

Info de background

Vreau să alerg semimaratonul București din primăvară sub 1h30m. Mi-am făcut acest plan ambițios chiar înainte de Raiffeisen Bank Bucharest Marathon 2016, unde am alergat proba de semimaraton, pe care estimam că o voi termina în 1h40m. Am reușit mai bine de atât, 1h36m. În ziua competiției aveam 93 kg.

Recordul meu personal este 1h:31m:24s, înregistat tot la semimaratonul București, în mai 2014, când aveam 87 kg.

 

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

One thought on “Jurnal pentru semimaraton sub 1h30m | E întuneric și plouă!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.