Ieri seară i-am dus pe copii la un antrenament gratuit de mers pe skateboard, organizat de către Clubul Sportiv Uriașii  în parcul Herăstrău, în cadrul unui eveniment susținut și sponsorizat de către producătorul de sucuri naturale Sloop.

Vlăduț are skateboard de câteva zile și, evident, nu știe să facă mai nimic cu el. Îi place să se dea pe placa cu roți ca pe sanie, la vale, o activitate care nu prea primește aprobarea Ioanei. I-a plăcut foarte mult lecția de ieri, a fost concentrat la explicațiile oferite de antrenori și chiar mi s-a părut că s-a și prins ceva de el, chiar dacă se afla la primul antrenament pe skateboard.

A participat și Natalia, cu toate că nu avea skateboard, cei de la clubul Uriașii erau pregătiți cu de toate, plăci, echipament de protecție și sucuri Sloop la discreție pentru copii.

Cei mici au învățat care este poziția corectă pe skateboard, cum să se împingă – “să dea talpă” și cum se iau virajele, aplecându-se pe călcâie sau pe vârfuri.

Mi-a plăcut în mod special de Alex, tipul cu barbă, foarte blând, cu remarci întotdeauna pozitive și în preajma căruia copiii se simțeau în siguranță și aveau curaj să încerce necunoscutul. Venise el însuși cu băiețelul său, mai mic ca vârstă decât Vlăduț și Natalia, dar un adevărat profesionist pe skateboard (cum altfel cu un tată specialist?).

Cred că am stat vreo două ore în Herăstrău, nici n-am simțit când a trecut timpul, iar după ce am plecat de-acolo am ajuns deloc din întâmplare la Intersport și i-am cumpărat și Nataliei un skateboard. Am întrebat pe la spate vânzătorul, să nu mă audă copiii, dacă placa mă ține și pe mine :).

Mulțumim Sloop pentru invitație, mai vrem la astfel de acțiuni! Duminica viitoare am înțeles că-i lecție de dat pe role, iar peste încă o săptămână vor fi din nou lecții de mers pe skateboard.

Comentarii