Antoanela Manac - bronz Jocurile Mondiale de Plaja 2019

Antoanela Manac a câștigat o medalie de bronz la Jocurile Mondiale de Plajă, un eveniment internațional multisport creat în 2015 de ANOC – Association of National Olympic Committees.

Românca a concurat la Aquathlon, care a constat în trei probe consecutive: alergare 2,5 km, 700 m înot și alergare 2,5 km.

Pe lista de start s-au aflat 28 de sportive, dintre care 26 au trecut linia de finish.

”După sprintul puternic de la start, la prima alergare am ținut ritmul cu primul pluton în care se aflau 10 concurente”, a spus Antoanela Manac.

Antoanela Manac - alergare pluton Jocurile Mondiale de Plaja 2019

”A urmat proba de înot, unde am avut cel mai ciudat sentiment, temperatura apei fiind foarte ridicată (32 grade) nu îmi dădea posibilitatea să mă oxigenez suficient și nu reușeam să mă coordonez”.

”După ce am ieșit din zona de tranzit nu îmi doream decât să termin cursa, nu mai conta nimic, eram amețită și epuizată și nu făceam decât să îmi mișc picioarele, alergând, ca să constat că după prima tură începeam să îmi revin și să recuperez poziții, ajungând să trec pe locul 3, loc pe care l-am menținut până la linia de finish”.

Antoanela Manac - alergare Jocurile Mondiale de Plaja 2019

Antoanela Manac era considerată una dintre principalele favorite la câștigarea titlului, după ce a obținut locul 3 la Campionatele Europene de Aquathlon 2018 și a fost prima la categoria U23.

Podium Jocurile Mondiale de Plaja 2019 - Antoanela Manac locul 3
DOHA, QATAR – 14 ocombrie: ceremonia de premiere pentru Aquathlon. (Photo David Aliaga / Laurel Photo Services)

Tot la Aquathlon a concurat și Rebeca Pojar care s-a aflat la prima sa competiție la categoria Elite. Rebeca s-a clasat pe locul 17 din 30 de concurente.

Rebeca Pojar - Jocurile Mondiale de Plaja 2019

Peste 1.500 de sportivi din 97 de țări s-au calificat pentru Jocurile Mondiale de Plajă din Qatar. Competiția a avut loc în perioada 11-16 octombrie.

Te-ar mai putea interesa să citești și:

Comentarii