Îmi povestea la un moment dat Alexandru Burlacu de o cursă de ciclism inedită, prin Italia parcă. Mergeai pe bicicletă cât te țineau bateriile, fără limită de timp sau a numărului de kilometri parcurși. Câștiga cine stătea pe bicicletă cel mai mult (și probabil parcurgea cei mai mulți kilometri). Asta ar fi, pentru mine, cea mai mare oră de sport: până cazi lat :).

Asta ar fi trebuit să fie o introducere la un eveniment mișto powered by Romtelecom, Smart Atletic și GetFIT, care se numește Mișcarea face bine. Nu-ți face, deci, program în weekend-ul acesta și vino sâmbătă, 23 iunie, în Parcul Lumea Copiilor din București să faci mișcare. Ai de ales între zumba, fitnes, kangoo jumps, pilates, aerobic sau spinning (auziți, bicicliștilor!), alături de antrenori consacrați.

Anul trecut peste 10.000 de români s-au mișcat în cadrul acestui eveniment. Anul acesta organizatorii estimează că vor fi și mai mulți.

Dacă nu reușești să te trezești de dimineață, când începe marea mișcare, nu te îngrijora, evenimentul ține 12 ore, dar ține cont de faptul că se anunță călduri foarte mari, așa că mai bine alegi dimineața sau seara.

Cât ai rezistat cel mai mult să faci sport?

Îmi aduc aminte, pe când eram la Steaua, la lupte, cantonamentele mi se păreau coșmaruri interminabile. Timp de două săptămâni trebuia să alergăm 12 km zilnic, bașca atrenamentele specifice. Interminabilul poate fi și de scurtă durată, propriu-zis, dar infinit, subiectiv. Îmi aduc aminte că antrenorul mă punea să fac tracțiuni la bară și stătea lângă mine.

Trebuia să fac atâtea repetări până când nu mai puteam. Și, când ajungeam în momentul critic, intra antrenorul în scenă. “Hai, încă două și mâine te scutesc de saună”, zicea. Și mă tot momea, până ce mai storcea din mine câteva repetări. Iar, spre sfârșitul sfârșitului plusa. “Dacă mai faci încă una”, mi-a spus odată, “te duc acasă cu mașina, până la scara blocului”. Stăteam departe de club și eram super obosit. Când am auzit-o și pe-asta, mi-am adunat toate forțele, am icnit din tot sufletul și, în timpul celei mai lungi clipe de efort fizic din viața mea, am mai făcut o tracțiune.

Cum a fost anul trecut la Cea mai mare oră de sport

 

Comentarii