George Murar - H3RO by TriChallenge 2019 - proba ciclism

George Murar s-a clasat pe locul 9 la H3RO by TriChallenge 2019, proba Half, dar timp de mai bine de două ore a fost lider de cursă. El a povestit pentru Biciclistul.ro cum a abordat această competiție și care a fost momentul în care ”s-a tăiat”.

George Murar - H3RO by TriChallenge 2019 - proba ciclism
Foto: Radu Cristi

”Mi-am propus încă de la început să abordez total diferit acest concurs, față de celelalte curse ale mele pe distanța Half. Am plecat tare din prima secundă, fără să mă menajez deloc, aproape ca la o probă pe distanță olimpică, reușind astfel să termin primul proba de înot, în aproximativ 25 de minute (o medie de circa 1:20min/100 metri)”, a declarat pentru Biciclistul.ro George Murar.

După ce a ieșit din apă, George Murar a alergat spre zona de tranziție cu un puls de peste 180 bpm.

”După ce m-am urcat pe bicicletă, aceeași poveste, cadență mare și putere dezvoltată aproape de ritmul meu în cursele olimpice, undeva pe la 4W/kg”, a spus George Murar.

”Planl inițial era să văd cum mă situez după proba de înot față de ceilalți concurenți, față de Mihai Vigariu, în mod special, pentru că știam că înoată mai bine. Mă gândeam să-l aștept și să încerc să merg cu el împreună la limita distanței de drafting”.

Potrivit cifrelor oficiale, înregistrate de către sistemul de cronometrare, George Murar a avut un avantaj de 2 minute și 20 de secunde față de Mihai Vigariu la proba de înot.

”Când am văzut că distanța dintre mine și Vigariu era mai mare de un minut, am continuat să apăs pedalele și, spre surprinderea mea, la un moment dat chiar începuse să se mărească distanța. În felul ăsta am ajuns să fiu lider de cursă până la km 65 când, din cauza ritmului prea puternic cu care am pornit, a început să se instaleze oboseala”, a spus George Murar.

”Lua de val și aflat într-o poziție mai puțin obișnuită, eram în poziția de lider de aproape două ore, în momentul în care am fost ajuns de către Vrabii și Vigariu am făcut greșeala să îmi schimb ritmul de cursă în raport cu viteza lor”.

George Murar a stat în spatele lui Andrei Vrabii și a lui Mihai Vigariu timp de aproape 10 km, distanță în timpul căreia puterea a crescut de la 250W la 300 W.

”M-a costat foarte mult”, spune George.

”După cei 10 km în care am mers cu cei doi, cursa mea practic s-a terminat. În ultimii 15 km de bicicletă abia mai reușeam să ating 35km/h, o putere de 160-180W”.

George a fost depășit de către Andrei Dudu, Beres Hunor, Mihai Baractaru și Radu Claudiu, iar când a intrat în T2 avea ambele picioare blocate din cauza crampelor.

”Am reușit totuși să o pornesc ușor, ușor și să ajung la un ritm de 4:20/km, chiar 4:14, însă eram deja mult prea departe de primii cinci concurenți, așa încât în momentul în care l-am ajuns pe Alex Ciocan, care și el se chinuia, pe la km 18, am decis să rămân împreună cu el până la finalul cursei. Am trecut împreună linia de finish, fiecare cu copilul lui de mână”, a povestit George Murar.

George Murar - Alex Ciocan - finish line H3RO by TriChallenge 2019
Foto: Alexandru Popescu

Interviuri după H3RO by TriChallenge 2019

Te-ar putea interesa să mai citește despre George Murar și:

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

This will close in 0 seconds