Slabire alergare antrenament

Gata, de astăzi încep antrenamentele pentru primul maraton la care voi participa, Maratonul Internațional București.

Voi alerga 42,195 km. Voi alerga 42,195 km. Voi alerga 42,195 km. Voi alerga 42,195 km. Voi alerga 42,195 km. Cu cât îmi repet mai mult acest lucru, cu atât mă apucă disperarea :).

În februarie mi-am cumpărat The Non-Runner’s Marathon Trainercarte care urma să-mi fie antrenor și ghid pentru primul maraton. Nu va fi așa, pentru că mi s-a stricat Kindle-ul și nu mai am de pe ce dispozitiv să citesc cartea. Până îl repar – bănuiesc că va trebui să-l trimit la Amazon – mă voi ghida după un plan făcut pe myasics.com, la recomandarea lui Gabriel Solomon, un guru al maratoanelor :).

Sunt într-o formă de cozonac, după cum se vede 🙂

Emilian Nedelcu, primul maraton

Primul maraton: Planul de antrenament

Planul de antrenament pentru primul maraton presupune 72 de alergări, timp de 18 săptămâni. Voi alerga o distanță totală de 651 de km. Intensitatea antrenamentelor va fi una medie.

Primul maraton - primele antrenamente

Azi am de alergat 5 km, iar mâine 8 km. Nu va fi o problemă, deja fac asta de cel puțin o lună. Voi încerca să țin un jurnal de bord, unde să notez toate chestiile de care mă lovesc pe parcursul antrenamentelor.

Ce-mi place la acest jurnal este faptul că poate fi modificat, în funcție de programul tău. Dacă într-o zi n-ai putut ieși la antrenament, myasics.com reajustează planificarea. Tot așa, dacă ai alergat mai mult decât era prescris, se ajustează distanțele viitoare.

Antrenamente cât mai ușoare tuturor celor care participă, ca și mine, la primul maraton.

Comentarii