Cum să rămâi motivat şi să te antrenezi cu entuziasm pe bicicletă
Cum să rămâi motivat şi să te antrenezi cu entuziasm pe bicicletă

Ciclismul nu este întotdeauna fun. Câteodată doare. Da, numai simplul fapt de a te urca pe bicicletă îţi poate provoca dureri. Şi în aceste momente îţi cam pierzi entuziasmul, se dezumflă balonul, uiţi de clipele plăcute, de senzaţia de libertate de pe bicicletă şi te apucă lehamitea.

Nu renunţa, scoate bicicleta din casă şi porneşte la drum, îţi garantez că în 99% dintre cazuri te vei simţi extraordinar după ce te vei fi întors de la antrenament. Am şi câteva ponturi care te vor ajuta să treci peste momentele grele şi să-ţi păstrezi optimismul constant.

Stabileşte-ţi o ţintă

Nu pedalezi de amorul artei, nu? Trebuie să găseşti un scop, care să te motiveze. Nu trebuie neapărat să fie o cursă, poate să fie pur şi simplu dorinţa de a fi în formă şi sănătos, o distanţă anume pe care vrei s-o parcurgi cu bicicleta, să slăbeşti sau să te antrenezi pentru a scoate un timp mai bun pe o urcare. Motive sunt destule, nu trebuie decât să alegi unul (sau mai multe).

Eu, spre exemplu, ies cu bicicleta pe şosea şi încerc să parcurg cât mai multe rute de peste 100 km pentru a fi în formă atunci când voi merge cu bicicleta la mare. Am această dorinţă de câţiva ani, încă n-am pus-o în aplicare, dar nici n-am renunţat la ea. Voi face Bucureşti-Mangalia într-o singură zi!

Citeşte articolul integral pe blogul concursului Maratonul Olteniei.

Comentarii