Mihai Baractaru s-a clasat pe locul 5 la H3RO by TriChallenge 2019, proba Half și s-a declarat mai mult decât muțumit de acest rezultat, în condițiile în care o accidentare gravă l-a ținut departe de competiții și de antrenamente în ultimul an.

Mihai Baractaru - H3RO by TriChallenge 2019 - locul 4
Foto: Laurențiu Ungureanu

”Am participat anul acesta la doar două competiții de triatlon. Problema la spate nu este în totalitate rezolvată, dar mi-am confirmat la Mamaia că sunt pe drumul cel bun. Poate dacă nu aveam dureri prea mari la spate aș fi putut să performez mai bine la bicicletă”, a declarat Mihai Baractaru după cursă pentru Biciclistul.ro.

Mihai a avut al șaptelea timp la înot (00:30:42), chiar dacă această probă nu este punctul său forte.

”Surprinzător, dar de data aceasta la proba de înot m-am simțit cel mai bine. Niciodată nu am înotat într-o marer așa de calmă. Mi-a plăcut mult”, a spus el.

La proba de ciclism a conlucrat cu adversarii săi. Cum e posibil într-o competiție în care draftingul nu este permis?

”Colegii de competiție au decis să facem pacing, iar asta ne-a ajutat mental pe toți. Pentru cei care nu știu, pacing înseamnă să rămâi în grup compact la o distanță legală. Este mult mai bine decât atunci când pedalezi singur toată cursa. Toți profesioniștii de la Campionatul Mondial de Ironman din Hawaii folosesc această tehnică”, a spus Mihai Baractaru.

Mihai Baractaru - H3RO by TriChallenge 2019 - proba ciclism
Foto: Radu Cristi

Mihai este primul român care s-a calificat și a particiopat la Ironman Kona. S-a întâmplat la ediția din 2015, când a trecut linia de finish după 10:09:38. Cu acest timp, el s-a clasat pe locul 48 din 112 la categoria de vârstă 25-29 de ani și pe locul 390 din 1705 concurenți bărbați.

La H3RO, la proba de alergare, au revenit durerile la umăr, care l-au împiedicat să accelereze așa cum și-ar fi dorit.

”Am avut și un moment puțin mai greu, la km 15, dar este normal și îl așteptam să vină. Sunt foarte mulțumit de cum am performat”, a spus Mihai Baractaru.

Sezonul 2019 nu s-a încheiat pentru Mihai, el va partipa la Ironman Malaysia, unde ar putea obține și un slot de calificare la Ironman Kona.

Mihai Baractaru a strâns până acum trei prezențe în marea finală Ironman Kona.

[table id=33 /]

”O să fie interesant, deoarece nu am mai participat la o cursă de Ironman de anul trecut. Îmi doresc să termin această competiție cu zâmbetul pe buze”, a spus Mihai.

Planurile pentru 2020 vor fi decise în funcție de rezultatul obținut la cursa din Malaysia.

Interviuri după H3RO by TriChallenge 2019

Te-ar mai putea interesa despre Mihai Baractaru și:

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE